Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το κουτί με τη βόμβα στο Κολωνάκι «είχε κίτρινο υγρό και ένα ρολόι» λέει ο π. Γεώργιος

Το κουτί με τη βόμβα στο Κολωνάκι «είχε κίτρινο υγρό και ένα ρολόι» λέει ο π. Γεώργιος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Είναι πολύ περίεργο το γεγονός ότι δεν υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα. Αυτό είναι τρομακτικό. Δεν μπορώ να καταλάβω αυτό το “χτύπημα” στην Εκκλησία, γιατί η Εκκλησία είναι η Αγάπη. Μας κάνει εντύπωση γιατί χτύπησαν την Εκκλησία», σχολίασε ο πατέρας Γεώργιος Τσελαλίδης, Ιερωμένος του Ναού του Αγίου Διονυσίου στο Κολωνάκι για τη βόμβα που εξερράγη σήμερα το πρωι Πέμπτης.

Σύμφωνα με το ΘΕΜΑ 104,6, εν συνεχεία, ανέφερε: «Το μεταλλικό κουτί το βρήκε ο νεωκόρος στην κεντρική είσοδο της Εκκλησίας και εκείνος με τη σειρά του μαζί με τον αστυνομικό το μετέφεραν στο πλάι.

»Το κουτί είχε ένα κίτρινο υγρό και ένα ρολόι. Σήμερα είναι η γιορτή του Αγίου Στεφάνου και είχαμε θεία λειτουργία η οποία ξεκινάει στις 07.30, αλλά από τις 07.00 μπαίνει κόσμος για να ανάψει ένα κεράκι.

»Ο νεωκόρος από όσα γνωρίζω μέχρι και αυτή την ώρα είναι καλά στην υγεία, αλλά χύθηκε πάλι αίμα αστυνομικού. Να έχει δύναμη του ευχόμαστε», κατέληξε.

Αυτόπτης μάρτυρας που βρέθηκε το πρωί σε καφετέρια που στεγάζεται δίπλα από το ναό μιλώντας στους δημοσιογράφους, περιέγραψε τα όσα ακολούθησαν της έκρηξης.

«Δεν πρόλαβα να πω καλημέρα αφού μόλις μπήκα μέσα στην καφετέρια έσκασε έγινε η έκρηξη και βρεθήκαμε όλοι κάτω.

»Αν δεν ήταν ήμερα αργίας θα είχαμε θύματα. Είδα τον αστυνομικό να είναι κάτω πεσμένος και τραυματισμένος. Τα τζάμια στην καφετέρια δεν έσπασαν».

Εκτός κινδύνου, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, νοσηλεύεται στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, ο αστυνομικός που τραυματίστηκε έπειτα από έκρηξη εκρηκτικού μηχανισμού, που βρισκόταν μέσα σε μια κούτα και η οποία σημειώθηκε, στις 07.10 σήμερα Πέμπτη, έξω από τον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου, στη συμβολή των οδών Σκουφά και Λυκαβηττού, στο Κολωνάκι.

Όπως τόνισαν στο ΑΠΕ – ΜΠΕ αστυνομικές πηγές, έγινε τηλεφώνημα από νεωκόρο του ναού στην Άμεση Δράση για ύποπτη κούτα που βρισκόταν έξω από την εκκλησία.

Στο σημείο έσπευσε περιπολικό και μόλις πλησίασε στο σημείο ο αστυνομικός εξερράγη ο εκρηκτικός μηχανισμός που είχε τοποθετηθεί μέσα στην κούτα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να διακομιστεί στο 401 με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Από την έκρηξη τραυματίστηκε ελαφρά στο πρόσωπο και ο νεωκόρος του ναού, ο οποίος διακομίστηκε στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, δεν έγινε κάποιο προειδοποιητικό τηλεφώνημα για τον εκρηκτικό μηχανισμό.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Συνελήφθη γνωστός μπασκετμπολίστας για ενδοοικογενειακή βία

Εν διαστάσει ζευγάρι αστυνομικών κατέληξε στα δικαστήρια λόγω τοξικής σχέσης

Άξιοι Ανάργυροι: Μήνυση σε βάρος των αστυνομικών κατάθεσε ο πατέρας της αδικοχαμένης Κυριακής

Ο 39χρονος φέρεται να είχε ένα μεγάλο μαχαίρι στη ζώνη του και να όρμηξε πάνω στην Κυρ. Γρίβα

Πειραιάς: Κατέρρευσε διώροφο κτίριο στο Πασαλιμάνι – Νεκρός ένας 31χρονος αστυνομικός

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr