Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μεγάλο χτύπημα ετοίμαζε η «Επαναστατική Αυτοάμυνα» (βίντεο)

Μεγάλο χτύπημα ετοίμαζε η «Επαναστατική Αυτοάμυνα» (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μεγάλο τρομοκρατικό κτύπημα ετοίμαζε η «Επαναστατική Αυτοάμυνα», σύμφωνα με το κανάλι OPEN, ενώ την αρχική γιάφκα της οργάνωσης εντόπισε η Αντιτρομοκρατική σε διαμέρισμα στην Κυψέλη.

Όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα, μία ληστεία σε πρακτορείο ΟΠΑΠ τον Οκτώβριο και το λάθος που έκαναν οι τρομοκράτες εκεί, ήταν που οδήγησε τους αστυνομικούς στις σημερινές συλλήψεις.

Οι τρομοκράτες ήταν από καιρό υπό παρακολούθηση.

Έχει συλληφθεί ένας 41χρονος, ένας 45χρονος που στο σπίτι του στην οδό 17ης Νοέμβρη 57 στο Χολαργό, βρέθηκαν όλα τα όπλα που έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής και μία 39χρονη που φέρεται να σχετίζεται με τον άλλο τρομοκράτη που ακόμα αναζητείται και είναι 46 ετών.

Το απόγευμα του Σαββάτου οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, οι τρομοκράτες μετά τη ληστεία σε κατάστημα με τυχερά παιχνίδια, μετέφεραν όλο τον οπλισμό τους στο διαμέρισμα στο Χολαργό.

To Έθνος, έγραψε ότι η αντιτρομοκρατική βρήκε το διαμέρισμα στην Κυψέλη να είναι πλυμένο με χλωρίνη ώστε να εξαφανιστούν όλα τα ίχνη, ενώ καταζητούν τον άνδρα που είχε κάνει την ενοικίαση και είναι γνωστός και ως διαχειριστής των καταλήψεων των Εξαρχείων.

Η βαλλιστική εξέταση δείχνει ότι τα όπλα που βρήκε η αντιτρομοκρατική στην επιχείρησή της έχουν χρησιμοποιηθεί από την «Επαναστατική Αυτοάμυνα».

Πρόκειται για το ίδιο όπλο (καλάσνικοφ) που χρησιμοποιήθηκε στις 25 Μαΐου 2014 σε ένοπλη επίθεση κατά των γραφείων του ΠΑΣΟΚ, στις 31 Ιουλίου 2016 σε επίθεση κατά της πρεσβείας του Μεξικού, στις 10 Ιανουαρίου 2017 σε επίθεση σε βάρος αστυνομικών που εκτελούσαν υπηρεσία στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και στις 6 Νοεμβρίου 2017 σε επίθεση κατά των ΜΑΤ στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

Η δράση της Επαναστατικής Αυτοάμυνας

Η Επαναστατική Αυτοάμυνα εμφανίστηκε για πρώτη φορά στις 25 Μαΐου 2014 (παραμονή ευρωεκλογών), στην επίθεση με καλάσνικοφ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, την εποχή που το κόμμα συμμετείχε στην κυβέρνηση συνεργασίας με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά.

Η ανάληψη ευθύνης είχε γίνει με κείμενο που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο στις 3 Ιουλίου της ίδιας χρονιάς.

Η δεύτερη επίθεση της οργάνωσης ήταν στις 31 Αυγούστου 2016, με το ίδιο όπλο, εναντίον του κτηρίου της πρεσβείας του Μεξικού στην πλατεία Κολωνακίου.

Στις 10 Νοεμβρίου 2016 σημειώθηκε επίθεση με χειροβομβίδα εναντίον της γαλλικής πρεσβείας στη Βασιλίσσης Σοφίας, κατά την οποία τραυματίσθηκε ελαφρά ένας ειδικός φρουρός.

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε περισσότερα…

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ρωσία: «Ουκρανοί εθνικιστές» οι δράστες του μακελειού με τους 140 νεκρούς στη Μόσχα

Θεσσαλονίκη: Αστυνομικός συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών

Χανιά: Στη φυλακή 40χρονος από τη Βουλγαρία που παρενόχλησε νεαρή σε πάρκο

Μπήκαν σε μπαρ στην Ομόνοια κι άρχισαν να πυροβολούν στον αέρα

Η στρατολόγηση των ανήλικων θυμάτων και τα ραντεβού – Πού στρέφονται οι έρευνες για το κύκλωμα μαστροπείας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr