Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αλβανός και Βούλγαρος στην ακροδεξιά ομάδα στη Λέσβο που τρομοκρατούσε μετανάστες

Αλβανός και Βούλγαρος στην ακροδεξιά ομάδα στη Λέσβο που τρομοκρατούσε μετανάστες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ολοκληρώθηκε η προσαγωγή των «7» συλληφθέντων στον Εισαγγελέα που σχετίστηκαν με τις «περιπολίες» ή το «τάγμα εφόδου» στη Λέσβο.

Τους αποδόθηκαν κατηγορίες για παράβαση νομοθεσίας περί όπλων, σύσταση εγκληματικής ομάδας, αλλά και για τον αντιρατσιστικό νόμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της τοπικής ιστοσελίδας «Στο Νησί» ορίστηκε δικάσιμος για τις 14 Ιανουαρίου 2021.

Η Ελληνική Αστυνομία επιχείρησε την Πέμπτη το βράδυ στη Μόρια, την ώρα που η ομάδα των νεαρών με κράνη και ρόπαλα ήλεγχαν περαστικούς Έλληνες και ξένους. Δρώντας σαν σύγχρονο «τάγμα εφόδου».

Συνελήφθησαν επτά άτομα ενώ αναζητούνται από τις αρχές άλλοι δυο.

Η ίδια ομάδα νεαρών, πάντα με καλυμμένα τα πρόσωπα τους και με ρόπαλα πήραν τον νόμο στα χέρια τους στο χωριό της Μόριας, ελέγχοντας σπίτια και μαγαζιά εάν σε αυτά κατοικούν ξένοι, αιτούντες άσυλο ή μέλη, εθελοντές και εργαζόμενοι σε ΜΚΟ.

Επιβεβαιώνεται επίσης ότι έσπασαν το αυτοκίνητο μιας Ιταλίδας εργαζόμενης σε ΜΚΟ στο οποίο επέβαιναν και δυο αιτούντες άσυλο.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Επτά άτομα (5 Έλληνες και 2 αλλοδαποί, ένας Βούλγαρος και ένας Αλβανός, μόνιμοι κάτοικοι της Λέσβου 17 έως 24 ετών) συνελήφθησαν χθες το βράδυ στη Μόρια και σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Οι συλληφθέντες εντοπίστηκαν από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Αστυνομικού Τμήματος Μυτιλήνης, στην είσοδο του χωριού της Μόριας, ενώ από την έρευνα στο χώρο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (5) αυτοσχέδια ξύλινα ρόπαλα, μεταλλική ράβδος και κουκούλα full face.

Από τη διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε ότι οι προαναφερόμενοι συλληφθέντες ενώθηκαν με σκοπό την – από κοινού – διάπραξη εκνόμων ενεργειών, κυρίως σε βάρος αλλοδαπών μεταναστών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης, ενώ την προανάκριση και τις έρευνες διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης.

Για την εμπλοκή τους στην υπόθεση ταυτοποιήθηκαν ακόμα και αναζητούνται (2) ανήλικα άτομα (ημεδαπός και αλλοδαπός), σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα ίδια αδικήματα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασιδιάρης: Υπέβαλε αίτηση αποφυλάκισης ο επικεφαλής του Εθνικού Κόμματος – Έλληνες

Πάτρα: Άγνωστοι ανατίναξαν ΑΤΜ, πήραν τα λεφτά κι έφυγαν

Σιδηρόκαστρο: 14χρονη κατήγγειλε βιασμό από τον πατριό της

Σάμος: 49χρονη ψυχασθενής σκότωσε τον πατέρα της γιατί νόμιζε ότι ήθελε να τη δηλητηριάσει

Συνελήφθησαν τρεις Έλληνες μουσουλμάνοι επειδή αγόρασαν μία Βουλγάρα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr