Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δίωξη για κακούργημα στον οδηγό της Corvette που σκότωσε και εγκατέλειψε 25χρονο στην Γλυφάδα

Δίωξη για κακούργημα στον οδηγό της Corvette που σκότωσε και εγκατέλειψε 25χρονο στην Γλυφάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Για κακούργημα, με βάση τις διατάξεις του νέου ποινικού κώδικα, θα λογοδοτήσει ο 40χρονος οδηγός της Corvette που τον περασμένο Φεβρουάριο, μετά από μια «τρελή πορεία» παρέσυρε στην Γλυφάδα, σκότωσε και εγκατέλειψε τον 25χρονο μοτοσικλετιστή, Νάσο Καρανίκα.

Όπως φέρεται να προέκυψε από την προκαταρκτική έρευνα που διενεργήθηκε ο 40χρονος είχε πιεί και έκανε και επικίνδυνους ελιγμούς με το πολυτελές αυτοκίνητο του.

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος με βάση την σχετική νέα διάταξη του Ποινικού Κώδικα.

Κατηγορείται συγκεκριμένα για «επικίνδυνη οδήγηση από οδηγό που δεν είναι σε θέση να το πράξει με ασφάλεια εξαιτίας της κατανάλωσης οινοπνεύματος και λόγω της διενέργειας επικίνδυνων ελιγμών, από την οποία προέκυψε κίνδυνος σε ξένα πράγματα και ο θάνατος ανθρώπου», αδίκημα που τιμωρείται σε βαθμό κακουργήματος.

Ο 40χρονος διώκεται ακόμα για ανθρωποκτονία από αμέλεια σε βαθμό πλημμελήματος και εγκατάλειψη θύματος.

Ο ίδιος ο δράστης του δυστυχήματος που κόστισε την ζωή στον 25χρονο είχε εκείνο το βράδυ τραπεί σε φυγή και παρουσιάστηκε ύστερα από τρεις ημέρες στην αστυνομία όπου δικαιολογήθηκε ότι δεν είχε καταλάβει πώς χτύπησε άνθρωπο και πίστευε μόνο ότι είχε τρακάρει με ένα αυτοκίνητο που είχε εμπλακεί στο περιστατικό.

Είχε επίσης υποστηρίξει ότι έφυγε από το σημείο της σύγκρουσης γιατί έπαθε κρίση πανικού.

Όπως προέκυψε από τις έρευνες ο 40χρονος οδηγός της Corvette, ο οποίος ασχολείται επαγγελματικά με τις διαδικτυακές εφαρμογές, διασκέδαζε εκείνο το βράδυ μαζί με την παρέα του σε ένα μπαρ όπου κατανάλωσε αλκοόλ.

Όταν έφυγε από το μαγαζί μαζί με μια φίλη του επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητο και βγήκαν στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης για να γυρίσουν στο σπίτι τους στα βόρεια προάστια.

Εκεί ανέπτυξε ιλιγγιώδη ταχύτητα και κάποια στιγμή φαίνεται ότι συμπορεύτηκε στον δρόμο με τη μοτοσικλέτα του 25χρονου Νάσου και τη μοτοσικλέτα ενός φίλου του άτυχου νέου.

Οι κάμερες ασφαλείας ήταν αυτές που αποκάλυψαν πώς έγινε το δυστύχημα.

Η Corvette κινούνταν με ιλιγγιώδη ταχύτητα στην αριστερή λωρίδα της Λεωφόρου Βουλιαγμένης. Κάποια στιγμή επιχείρησε να κάνει «σφήνα» και να προσπεράσει ένα αυτοκίνητο, μάρκας Renault, που βρισκόταν στη μεσαία λωρίδα.

Έκανε έναν επικίνδυνο ελιγμό και το πίσω δεξί μέρος της Corvette συγκρούστηκε με το μπροστά αριστερό μέρος του Renault, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί στροφορμή, η Corvette να πάρει κλίση και ο οδηγός της να χάσει παντελώς τον έλεγχο.

Το αυτοκίνητο «γλίστρησε» με ιλιγγιώδη ταχύτητα προς τα δεξιά, όπου παρέσυρε, τραυμάτισε θανάσιμα και εγκατέλειψε τον 25χρονο Νάσο, ο οποίος κινούνταν με τη μοτοσυκλέτα του στη δεξιά λωρίδα της Λεωφόρου Βουλιαγμένης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

19χρονος εισέβαλε σε σχολείο στην Αθήνα με σφυρί και μαχαίρι – Τραυμάτισε τον διευθυντή και έναν μαθητή

Μπήκαν σε μπαρ στην Ομόνοια κι άρχισαν να πυροβολούν στον αέρα

Νίκος Δένδιας: «Τιμάμε τις εκατοντάδες χιλιάδες συμπατριώτες μας που έπεσαν μέσα σ’ αυτά τα 203 χρόνια για να είναι η πατρίδα μας ελεύθερη»

Η στρατολόγηση των ανήλικων θυμάτων και τα ραντεβού – Πού στρέφονται οι έρευνες για το κύκλωμα μαστροπείας

«Ήθελε να μας δει γυμνές, έδωσε σε εμένα 350 και στη φίλη μου 450 ευρώ»: Σοκάρει 16χρονη θύμα του κυκλώματος μαστροπείας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr