Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Πυρήνας» Τούρκων αντικαθεστωτικών στην Κυψέλη «έπεσε» στα χέρια της ΕΥΠ

«Πυρήνας» Τούρκων αντικαθεστωτικών στην Κυψέλη «έπεσε» στα χέρια της ΕΥΠ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Εκτεταμένη έρευνα πραγματοποιήθηκε –όπως αποκαλύπτει «Το Βήμα»- τις τελευταίες ημέρες, με μεγάλη μυστικότητα, από την ΕΛ.ΑΣ. και την ΕΥΠ μετά από τον εντοπισμό σε τυχαίο αστυνομικό έλεγχο στην Κυψέλη πέντε Τούρκων πολιτών που δήλωσαν «γκιουλενιστές»!

Και οι πέντε, που βρίσκονταν στην Αθήνα το τελευταίο τουλάχιστον τρίμηνο και είχαν εισέλθει μέσω Εβρου, είχαν πλαστά στοιχεία ταυτότητας και εμφανίζονταν ως υπήκοοι Ρουμανίας και χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εκείνο που μεγέθυνε το ενδιαφέρον των Aρχών ασφαλείας και των μυστικών υπηρεσιών ήταν ότι στα κινητά των πέντε αντικαθεστωτικών –όπως οι ίδιοι τουλάχιστον δήλωσαν- βρέθηκαν ούτε λίγο-ούτε πολύ 450-500 πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα που είχαν καταρτίσει με άγνωστους συνεργούς τους.

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ εκτιμούν ότι οι πέντε συλληφθέντες Τούρκοι λειτουργούσαν ως μεσάζοντες και κεντρικά πρόσωπα στη μεθοδική προώθηση εκατοντάδων πολιτών που είχαν εκδιωχθεί από το καθεστώς Ερντογάν, όπως και άλλων μεταναστών, μέσω της χώρας μας προς τη Γερμανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Σε μία οργανωμένη δράση υποδοχής και μεταφοράς «εχθρών» της τουρκικής κυβέρνησης και υπόπτων για συμμετοχή στο πραξικόπημα, που θα μπορούσε να εκθέσει την χώρα μας.

Αρκετές φορές η ΕΥΠ και η ΕΛ.ΑΣ φέρεται να διέθεταν πληροφορίες για παρουσία ή διέλευση από την χώρα ατόμων από το δίκτυο του Φετουλάχ Γκιουλέν που είχαν εκδιωχθεί από την Τουρκία, πολλοί από τους οποίους είναι πρώην δημόσιοι υπάλληλοι αλλά και στελέχη των ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας.

Στην Ελλάδα κατά καιρούς υπήρχαν πληροφορίες ότι δρουν άτομα που αναλαμβάνουν την υποδοχή τους, βρίσκουν κατάλυμα μόνιμο ή προσωρινό και τους προμηθεύουν με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

Όμως είναι από τις ελάχιστες φορές που οι ελληνικές διωκτικές Aρχές εντόπισαν πρόσωπα που φέρεται να είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτό το σύστημα μετακίνησης Τουρκων αντικαθεστωτικών.

Κι αυτό με το δεδομένο ότι πολλές φορές κυβερνητικά στελέχη και ΜΜΕ από την Τουρκία έχουν επικρίνει τη χώρα μας ότι υποβοηθά οπαδούς του Γκιουλέν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Θεσσαλονίκη: Αστυνομικός συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

19χρονος εισέβαλε σε σχολείο στην Αθήνα με σφυρί και μαχαίρι – Τραυμάτισε τον διευθυντή και έναν μαθητή

Χανιά: Στη φυλακή 40χρονος από τη Βουλγαρία που παρενόχλησε νεαρή σε πάρκο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr