Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πιλότος: Υπεύθυνος ο δημοσιογράφος Λαμπρόπουλος για τη λάσπη πάνω μου

Πιλότος: Υπεύθυνος ο δημοσιογράφος Λαμπρόπουλος για τη λάσπη πάνω μου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Oργή επικρατεί από χθες στην κοινή γνώμη, μετά την ομολογία του 32χρονου πιλότου ότι ήταν εκείνος που δολοφόνησε την 20χρονη Καρολάιν και στη συνέχεια σκηνοθέτησε τη «ληστεία» στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά προκειμένου να… τη βγάλει καθαρή.

Από τις πρώτες ημέρες που οι Αρχές ερευνούσαν την υπόθεση είχαν πολλά αναπάντητα ερωτήματα, κάποια εκ των οποίων αφορούσαν και τον σύζυγο της άτυχης Καρολάιν.

Ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα», Βασίλης Λαμπρόπουλος, τόσο μέσα από τις εφημερίδες, όσο και από το MEGA, αλλά και από το in.gr μετάφερε αυτά τα ερωτήματα στα πλαίσια του ρεπορτάζ και της ενημέρωσης των πολιτών, οι οποίοι παρακολουθούσαν με μεγάλη αγωνία την έκβαση της υπόθεσης.

Από τις πρώτες κιόλας ημέρες μετά την φρικτή δολοφονία της Καρολάιν, το MEGA βρισκόταν σε «ανοιχτή επικοινωνία» με τον 32χρονο πιλότο, μέσω γραπτών μηνυμάτων.

Μάλιστα, ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος, απαντούσε πάντα, σχεδόν άμεσα, σε όλα τα ερωτήματα, δίνοντας την εικόνα ενός ανθρώπου ο οποίος ήταν στο διαδίκτυο τις περισσότερες ώρες της ημέρας, παρακολουθώντας τα όσα μεταφέρονταν στην κοινή γνώμη, παρ’ ότι ο ίδιος ισχυριζόταν το αντίθετο.

Τα πρώτα μηνύματα

Οι απαντήσεις του συγκροτημένες, γεμάτες ιδιαίτερη ευγένεια, πολύ προσεκτικά διατυπωμένες βάσει του «σκηνικού» που, όπως πλέον αποδεικνύεται, είχε στήσει μόνος του για να δικαιολογήσει τη δολοφονία της γυναίκας του.

«Πιστεύω ότι τα πράγματα πάνε προς τη σωστή κατεύθυνση.

»Οι αστυνομικοί έχουν κάνει τεράστια έρευνα και τρέχουν κυριολεκτικά 24 ώρες μέχρι και για την τελευταία λεπτομέρεια, κάποιοι αξιωματικοί έχουν μέρες να δουν το σπίτι τους.

»Και τα εγκληματολογικά εργαστήρια το ίδιο, δεν έχουν αφήσει το παραμικρό χωρίς αναλυτικό έλεγχο. Θεωρώ ότι είναι θέμα χρόνου».

Ήταν εξαρχής εντυπωσιακό ότι παρόλο ήταν ένας άνθρωπος που φαινομενικά θα έπρεπε να πενθεί βαθιά, έδινε μακροσκελείς απαντήσεις.

Όταν του ζητήθηκε εάν θέλει να μεταφέρει το MEGA κάτι εκ μέρους του, απάντησε:

«Ξέρω πόσο θέλετε να βοηθήσετε και εσείς και όλος ο κόσμος, είναι απίστευτη η στήριξη που έχω πάρει τις τελευταίες μέρες.

»Πολλά στοιχεία ή λεπτομέρειες για την έρευνα βλέπετε ότι δεν έχω πει δημόσια, καθώς μου έχει ζητηθεί στην παρούσα φάση να μην μεταφέρω τίποτα που θα μπορούσε να ζημιώσει ή να μπερδέψει την έρευνα.

»Αυτό που ξέρω είναι ότι η Αστυνομία έχει ανοίξει πάρα πολλά μέτωπα στη διαδικασία και ακόμα και σε εμένα φτάνει ένα μικρό ποσοστό που έχει αξία, γιατί οι πληροφορίες είναι πάρα πολλές. Ευχαριστώ και πάλι».

Δύο μέρες αργότερα, στις 21 Μαΐου, σε ερώτηση περί ελάχιστων ευρημάτων, της κατάστασης περί υποξίας και καμερών, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, επανέρχεται.

«Ό,τι ευρήματα ακούτε σαν “είδηση” είναι στοιχεία που υπάρχουν μέρες τώρα.

»Αναμοχλεύονται μαζί με άπειρες εικασίες για να μείνει το θέμα στην επιφάνεια και το καταλαβαίνω γιατί έτσι γίνεται πάντα».

Με ακραία ψυχραιμία, χωρίς ίχνος συναισθήματος, δεν παρέλειψε να αναφερθεί ακόμη και στην εμπορικότητα της δολοφονίας της γυναίκας του, μόλις 10 μέρες αφού ο ίδιος την είχε σκοτώσει.

«Με είχαν προειδοποιήσει όλοι ότι μόλις τελειώσουν τα βασικά δεδομένα, προσπαθεί η είδηση να “πιαστεί” από όπου μπορεί, τουλάχιστον μέχρι το θέμα να σταματήσει να “πουλάει”.

»Γι’ αυτό και δεν μου κάνει εντύπωση.

»Ό,τι ερωτήσεις προκύπτουν από το “ρεπορτάζ” τώρα, έχουν απαντηθεί με λεπτομέρειες στην Αστυνομία λίγες ώρες μετά τη ληστεία».

Οι αντιδράσεις και ο χειρισμός

Ο 32χρονος πιλότος απέφευγε διαρκώς την τηλεφωνική συνομιλία.

Όταν του ζητήθηκε να συναντηθεί από κοντά με δημοσιογράφο, απάντησε:

«Ελπίζω να προχωρήσει η έρευνα και να τα πούμε με ηρεμία και από κοντά».

Κι ενώ τα σενάρια οργιάζουν για τον λόγο που οδηγήθηκε το ζευγάρι σε σύμβουλο ψυχικής υγείας, ο ίδιος ο Μπάμπης έλεγε στο MEGA ευθέως ότι η αιτία ήταν η επιλόχειος κατάθλιψη.

«Πηγαίναμε πάντα μαζί με την γυναίκα μου μέχρι τα Χριστούγεννα περίπου.

»Όποια γυναίκα το έχει ζήσει ξέρει, είναι δύσκολο και χρειάζεται αγάπη και βοήθεια η μητέρα που το περνάει.

»Η Καρολάιν είναι δυνατή και προχώρησε, λίγο με βοήθεια δική μου και της ψυχολόγου και πολύ με τη βοήθεια της κόρης μας».

Μέρα με τη μέρα, ο πιλότος άρχισε να γίνεται χειριστικός, λέγοντας ότι θα συνεχίσει να απαντά στα δημοσιογραφικά ερωτήματα της εκπομπής, αρκεί τα όσα λέγονται να μεταφέρονται ως πηγές, γιατί είχαν αρχίσει να… παρεξηγούνται οι δηλώσεις του από το ευρύ κοινό, ενώ ισχυρίστηκε ότι και η Αστυνομία δεν του το επέτρεπε.

«Ο Λαμπρόπουλος είναι υπεύθυνος για το 90% της λάσπης που έχει πέσει πάνω μου»

Η αντίδρασή του, για τα όσα αποκάλυπτε ο δημοσιογράφος των «Νέων» και του «Βήματος» Βασίλης Λαμπρόπουλος, και τον έθεταν σε δεινή θέση, είναι χαρακτηριστική.

«Ο Λαμπρόπουλος είναι υπεύθυνος για το 90% της λάσπης που έχει πέσει πάνω μου.

»Από αυτόν ξεκίνησαν όλες οι υπόνοιες και τις αναπαρήγαγαν τα υπόλοιπα Μέσα.

»Οποιαδήποτε πληροφορία έχει μεταφέρει ο συγκεκριμένος, από την αρχή της ερευνάς μέχρι και τώρα, δεν την έχει πάρει από το Ανθρωποκτονιών.

»Είναι συγκεχυμένες και ανακριβείς πληροφορίες, που όποιος έχει εμπλακεί έστω και 10 λεπτά στην υπόθεση το καταλαβαίνει.

»Και γεμίζει το υπόλοιπο με εικασίες.

»Έτσι, έχεις μια είδηση που “πουλάει”, με ελλιπή στοιχεία και γεμάτη υπόνοιες και ίντριγκα».

Το τελευταίο μήνυμα

Όσο περνούσαν οι μέρες, επαναλάμβανε ότι προσπαθεί να ηρεμήσει, να φροντίσει το μωρό του, να βρει το κουράγιο να μετακομίσει από το σπίτι της φρίκης.

Τελευταίο του μήνυμα, χθες, ανήμερα της σύλληψής του, 6 λεπτά πριν φτάσει στο εκκλησάκι του νεκροταφείου στην Αλόννησο, για το μνημόσυνο της Καρολάιν.

«Καλημέρα, ναι, θα κάνουμε τα 40».

Έξι λεπτά πριν το μνημόσυνο της γυναίκας του, την ώρα του θρήνου, μπήκε στο Instagram και απάντησε σε μήνυμα δημοσιογράφου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Ρωσία για αντίποινα έτοιμη να απελάσει Γερμανούς δημοσιογράφους

Αποφασισμένος ήρθε από τη Θεσσαλονίκη ο 64χρονος που σκότωσε τον γαμπρό του στη Νίκαια

Εντοπίστηκε διεθνής εγκληματική οργάνωση, που διέπραξε 4 ανθρωποκτονίες στην Ελλάδα – Μια σύλληψη

Νίκαια – Συγκλονίζει η κόρη του δολοφόνου και σύζυγος του θύματος: Ο πατέρας μου είχε μπει ψυχιατρείο

Νίκαια – Πεθερός σκότωσε γαμπρό: «Φώναζε η κοπέλα: Στέλιο, Στέλιο, έλα μέσα!»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr