Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στον ανακριτή ο 40χρονος «σαμουράι του Σατανά» από τη Νέα Ερυθραία

Στον ανακριτή ο 40χρονος «σαμουράι του Σατανά» από τη Νέα Ερυθραία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το κατώφλι του ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί για τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας, της απόπειρας ανθρωποκτονίας, της παράβασης του νόμου περί ναρκωτικών αλλά και για τα πλημμελήματα της οπλοφορίας και της οπλοχρησίας, περνάει την Τετάρτη ο 40χρονος, που το πρωί του περασμένου Σαββάτου, σκότωσε έναν 43χρονο στην Νέα Ερυθραία και τραυμάτισε έναν ακόμα που εκτελούσαν εργασίες σε εγκατάσταση φυσικού αερίου.

Αμέσως μετά την σύλληψή του ο 40χρονος Νίκος Τσέκος είχε πει στους αστυνομικούς ότι ο «Σατανάς με έβαλε να το κάνω», καθώς και ότι το θύμα, «μου είχε κάνει μάγια».

Ωστόσο, σύμφωνα με μαρτυρίες γειτόνων του 40χρονου, αντιμετωπίζει ψυχικά προβλήματα και δημιουργούσε προβλήματα συχνά στη γειτονιά ενώ το τελευταίο διάστημα πυροβολούσε ανδρείκελα στην ταράτσα της πολυκατοικίας που διέμενε.

Ο ίδιος σε αρκετά βίντεο που αναρτούσε στο λογαριασμό του στο Facebook «παρέδιδε μαθήματα» από την ταράτσα του σπιτιού στους διαδικτυακούς του φίλους ενώ σε κάποια από αυτά εμφανίζεται να κρατά και το ένα από τα σπαθιά σαμουράι το οποίο μαζί με άλλα όπλα (περίστροφο, μεταλλικό τσεκούρι, δρεπάνια, λεπίδες σε σχήμα άστρου) και σφαίρες βρήκαν οι αστυνομικοί στο σπίτι του.

Για τις καταγγελίες των γειτόνων του 40χρονου πως είχαν ενημερώσει τις αστυνομικές αρχές και την προηγούμενη ακόμα ημέρα για την παραβατική συμπεριφορά του, αλλά αδιαφόρησαν, έχει παρέμβει και η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, διατάσσοντας τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Δείτε τι είπε η μητέρα του «σαμουράι»:

Η μητέρα του 40χρονου δράστη της δολοφονίας υπαλλήλου φυσικού αερίου στην Κηφισιά, έσπασε τη σιωπή της μερικά 24ωρα μετά το έγκλημα.

«Κλαίω για το παιδί μου, κλαίω για τον αδικοχαμένο εργάτη, κλαίω για την κόρη μου που έφυγε πριν από 40 ημέρες», δήλωσε η ίδια για το βάρος που σηκώνει.

Οι καταγγελίες και το παρελθόν του 40χρονου

Την παρέμβαση της Δικαιοσύνης προκάλεσαν οι καταγγελίες κατοίκων ότι οι αστυνομικοί δεν είχαν ανταποκριθεί στις κλήσεις που ενημέρωναν για την παραβατική συμπεριφορά του 40χρονου που σκότωσε έναν εργαζόμενο και τραυμάτισε ακόμη έναν το πρωί του Σαββάτου, στην οδό Τατοΐου στην Κηφισιά.

Σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας υπήρχαν καταγγελίες από γείτονες για την παραβατική συμπεριφορά του 40χρονου ακόμη και μια ημέρα πριν από το δολοφονικό σκηνικό που εκτυλίχθηκε.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου έδωσε εντολή για τη διενέργεια έρευνας προκειμένου να διαπιστωθεί αν έγιναν οι κλήσεις αυτές προς την Αστυνομία και γιατί οι Αρχές δεν ανταποκρίθηκαν και αδιαφόρησαν για τις καταγγελίες των γειτόνων.

Σημειώνεται ότι ο δράστης αντιμετώπιζε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα και μάλιστα είχε και στο παρελθόν παρουσιάσει βίαιες συμπεριφορές.

Μάλιστα, κάτοικοι είχαν καταγγείλει ότι είχαν γίνει κλήσεις προς την Αστυνομία για να παρέμβει, ωστόσο δεν είχε γίνει τίποτα.

«Έπρεπε να είναι εδώ και χρόνια στο ψυχιατρείο.

»Θα έπρεπε να έχουν μεριμνήσει κάποιοι έστω και παρά τη θέλησή του, να κλειστεί σε κλινική.

»Είχε παραισθήσεις. Έβλεπε να τον ζώνουν εκατοντάδες αράχνες.

»Όταν είχε νέα ψυχωσικά επεισόδια, εμμονές μπήκε για δεύτερη φορά στο ψυχιατρείο» ανέφερε οικογενειακός φίλος του 40χρονου.

Ο αδελφός του θύματος που τραυματίστηκε θανάσιμα από τα πυρά του δράστη μία μέρα μετά το φονικό, ξέσπασε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ:

«Πώς γίνεται έναν ψυχάκια, να τον αφήνουν ελεύθερο από το ψυχιατρείο με χαρτί στα χέρια, να κυκλοφορεί ελεύθερος και να έχει ολόκληρο οπλισμό στο σπίτι του και να θερίζει κόσμο.

»Από που τα βρήκε, ποιος του τα έδωσε όλα αυτά. Δεν μπορώ να το πιστέψω».

Όπως αποκαλύπτεται ακόμα και η μητέρα του 40χρονου, συνταξιούχος γιατρός, δεν ήταν κατάκοιτη, αλλά φοβόταν να μιλήσει, καθώς σύμφωνα με μαρτυρίες γειτόνων ο γιος της την κακοποιούσε.

«Η μητέρα του μού λέει τρέμω να ανοίξει η πόρτα και να μπει ο γιος μου… Της λέω, σε κακοποιεί λεκτικά; ναι… Μήπως και κάτι παραπάνω; Και κάτι παραπάνω…» ανέφερε γειτόνισσα.

Μέσα στο σπίτι του βρέθηκε ολόκληρο οπλοστάσιο, ακόμα και μεταλλικά βέλη σαμουράι, ενώ ο ίδιος έχει αναρτήσει φωτογραφίες και με ναρκωτικές ουσίες…

Όπως προκύπτει από τα social media του ο 40χρονος παρέδιδε μαθήματα πολεμικών τεχνών, ενώ τον ακολουθούσαν 4.000 άτομα.

Το προφίλ του δράστη

Ο δράστης δήλωνε μουσικός παραγωγός και συγγραφέας βιβλίων για τον σατανισμό και τους εξωγήινους.

Στο σπίτι του βρέθηκε ολόκληρο οπλοστάσιο, το οποίο χρησιμοποιούσε και σε κοινή θέα.

Από τη γειτονιά είχαν ενημερώσει τις Αρχές.

Κανείς δεν παρενέβη πριν γίνει το κακό, με νεκρό τον 43χρονο και τον μηχανολόγο μηχανικό να παραμένει στο νοσοκομείο, εκτός κινδύνου.

Ο 40χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ο οποίος του άσκησε ποινική δίωξη για τα κακουργήματα της ανθρωποκτονίας σε απόπειρα και τετελεσμένη, κατά συρροή και της παράβασης του νόμου περί ναρκωτικών και τα πλημμελήματα της οπλοφορίας και της οπλοχρησίας.

Οι μαρτυρίες των γειτόνων: Πυροβολούσε κάδους και ζώα

Οι μαρτυρίες που έρχονται στο φως αναφορικά με το παρελθόν του άνδρα από γείτονες του είναι συγκλονιστικές.

Κάποιοι από αυτούς ανέφεραν πως εκπαιδευόταν στην ταράτσα του σπιτιού του με σπαθιά και όπλα ενώ τον είχαν δει να πυροβολεί κατά κάδων σκουπιδιών αλλά και ζώων.

Γείτονες ρώτησαν το δράστη γιατί τους πυροβόλησε κι εκείνος απάντησε «δεν με ενδιαφέρει» και επέστρεψε απαθής και ψυχρός στο σπίτι του, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

Οι κάτοικοι της περιοχής, σύμφωνα με το MEGA, καταγγέλλουν πως ο δράστης είχε απασχολήσει τη γειτονιά καθώς συχνά πυροβολούσε στην ταράτσα του σπιτιού του και όχι μόνο.

«Κάποιο βράδυ βρεθήκαμε γύρω στις 5 το πρωί έξω για να φύγουμε για ταξίδι και είδαμε (τον δράστη), τον είδαμε με κουκούλα, περίεργη, αμφίεση, φτάνοντας εδώ κοντά στο σπίτι του, έβγαλε περίστροφο και πυροβόλησε τον κάδο σκουπιδιών», σημείωσε άλλος κάτοικος της περιοχής.

Όπως λένε οι μαρτυρίες των περιοίκων πολύ συχνά ο άνδρας κυκλοφορούσε νυχτερινές ώρες με κουκούλα στο κεφάλι, να περπατάει προκλητικά και να κοιτάει έντονα άλλους περαστικούς.

Αρκετοί είχαν απευθυνθεί στην Αστυνομία χωρίς να έχει γίνει κάτι.

Οι κάτοικοι της περιοχής καταγγέλλουν ότι ο δράστης αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα και ότι κατά διαστήματα άκουγαν πυροβολισμούς στον αέρα… ενώ πριν από έναν χρόνο τον είδαν να πυροβολεί κάδους.

«Ενημέρωσε ο σύζυγος την ασφάλεια αλλά από εκεί και πέρα δεν έγινε τίποτα», σημείωσε κάτοικος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Άξιοι Ανάργυροι: Μήνυση σε βάρος των αστυνομικών κατάθεσε ο πατέρας της αδικοχαμένης Κυριακής

Πολωνία: Συνελήφθη ύποπτος για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι σε συνεργασία με Ρώσους κατασκόπους

Ο 39χρονος φέρεται να είχε ένα μεγάλο μαχαίρι στη ζώνη του και να όρμηξε πάνω στην Κυρ. Γρίβα

Ηλιούπολη: Το πιθανότερο σενάριο για τους θανάτους μητέρας και γιου από σφαίρες στο κεφάλι

Ηλιούπολη: Μητέρα και γιος βρέθηκαν νεκροί με σφαίρα στο κεφάλι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr