Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Ρούλα Πισπιρίγκου παραμένει στη φυλακή

Η Ρούλα Πισπιρίγκου παραμένει στη φυλακή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την παράταση της προσωρινής κράτησης της Ρούλας Πισπιρίγκου μέχρι τη συμπλήρωση του 18μηνου που είναι και το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης για όλους τους κατηγορουμένους αποφάσισε ομόφωνα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση.

Η εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει την παράταση της προσωρινής κράτησης της 34χρονης λέγοντας μεταξύ άλλων πως «το αδίκημα για το οποίο κρατείται προβλέπει μέχρι και ισόβια κάθειρξη και μπορεί να παραταθεί η προσωρινή κράτηση μέχρι το ανώτατο όριο των 18 μηνών».

Υπενθυμίζεται ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου έχει κριθεί επίσης προσωρινά κρατούμενη και για την υπόθεση του θανάτου των δύο μικρότερων παιδιών της, αδίκημα που η ίδια επίσης αρνείται ότι έχει διαπράξει.

«Στα δικαστήρια δεν δικάζονται οι ποινικές διώξεις»

Ο συνήγορος υπεράσπισης αναφέρθηκε στο νομικό πλαίσιο υποστηρίζοντας πως η εισαγγελική πρόταση «προσβάλει νομικά τη διαδικασία» ενώ σημείωσε πως «στα δικαστήρια δεν δικάζονται οι ποινικές διώξεις».

«Είναι αδιάφορο για ποιο λόγο κατηγορείται» ανέφερε χαρακτηριστικά τονίζοντας πως πρέπει να αξιολογηθεί η «ζωντανή» ακροαματική διαδικασία καθώς «δεν είμαστε μια κοινωνία που λειτουργεί με το θυμικό».

Ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου, που παρακολουθούσε από το εδώλιο, αναφέρθηκε αναλυτικά στα στάδια της έρευνας εκφράζοντας τη θέση πως η εντολέας του οδηγήθηκε στη φυλακή χωρίς να συντρέχουν οι προϋποθέσεις του νόμου λέγοντας, παράλληλα, πως βρέθηκε στο επίκεντρο «λαϊκού δικαστηρίου».

Επιχειρηματολογώντας ο κ. Κούγιας επικαλέστηκε ακόμη και το άρθρο που αφορά στην αναστολή εκτέλεσης της ποινή καταδικασμένων και αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στις περιπτώσεις των Λιγνάδη και Φιλιππίδη που, όπως είπε, «ήταν οι πρώτες τηλεδίκες» και παρά τις καταδικαστικές αποφάσεις αφέθηκαν ελεύθεροι μέχρι το εφετείο.

Ο συνήγορος της 34χρονης επανέλαβε πως πρόκειται για «πρωτοφανή υπόθεση».

«Είναι ντροπή για τη δικαιοσύνη αυτή η υπόθεση» ανέφερε συμπληρώνοντας πως αφορά «μια γυναίκα που λάτρευε την οικογένεια της, δεν έχει αγγίξει άνθρωπο και εμφανίζεται ως η δολοφόνος τριών παιδιών».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Συναγερμός στον ΕΟΔΥ: Έξαρση κρουσμάτων μηνιγγίτιδας στην Πάτρα

Αποφασισμένος ήρθε από τη Θεσσαλονίκη ο 64χρονος που σκότωσε τον γαμπρό του στη Νίκαια

Εντοπίστηκε διεθνής εγκληματική οργάνωση, που διέπραξε 4 ανθρωποκτονίες στην Ελλάδα – Μια σύλληψη

Νίκαια – Συγκλονίζει η κόρη του δολοφόνου και σύζυγος του θύματος: Ο πατέρας μου είχε μπει ψυχιατρείο

Νίκαια – Πεθερός σκότωσε γαμπρό: «Φώναζε η κοπέλα: Στέλιο, Στέλιο, έλα μέσα!»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr