Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ηράκλειο – Πώς και γιατί ο 36χρονος θέλησε να σφάξει την αρραβωνιαστικιά του

Ηράκλειο – Πώς και γιατί ο 36χρονος θέλησε να σφάξει την αρραβωνιαστικιά του
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ενδοοικογενειακή Βία, Ηράκλειο, Κρήτη,

Σοκαρισμένοι είναι οι κάτοικοι της γειτονιάς στην Κορώνη Μαγαρά στο Ηράκλειο από άγριο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής, όταν ένας 36χρονος άνδρας επιχείρησε να σκοτώσει την σύντροφό του, μαχαιρώνοντάς την 14 φορές, και ακολούθως προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή του.

Οι λόγοι που έγινε το αιματηρό περιστατικό μένουν προς το παρόν αδιευκρίνιστοι, ενώ σύμφωνα με γείτονες που είδαν την κοπέλα στο δρόμο αιμόφυρτη να καλεί σε βοήθεια «το ζευγάρι δεν είχε ποτέ απασχολήσει με τη συμπεριφορά του».

Οι πρώτοι που έφτασαν στο σημείο ήταν οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι ο δράστης είχε αυτοτραυματιστεί δύο φορές στην κοιλιά, έχοντας κι εκείνος χάσει αίμα.

Μάλιστα, όταν εντοπίστηκε ήταν σε σύγχυση και δεν είπε πολλά πράγματα για το τι προηγήθηκε.

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι δεν έχει απασχολήσει στο παρελθόν για ενδοοικογενειακή βία.

Ο 36χρονος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο φρουρούμενος.

Πώς κατάφερε να σωθεί η 36χρονη

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, όλα συνέβησαν όταν το ζευγάρι, καβγάδιζε έντονα στο σπίτι του.

Η μια κουβέντα έφερε την άλλη και κάποια στιγμή, ο 36χρονος, ελεύθερος επαγγελματίας στο επάγγελμα, επιτέθηκε στην συνομήλικη αρραβωνιαστικιά του, η οποία είναι ιδιοκτήτρια εμπορικού καταστήματος σε τουριστική περιοχή του νησιού.

Πήρε ένα μαχαίρι από την κουζίνα και κατάφερε στην άτυχη γυναίκα 14 μαχαιριές στον θώρακα, στην πλάτη και στα άνω άκρα.

Η γυναίκα, κατάφερε να φύγει από τον 1ο όροφο του σπιτιού που διέμενε με τον σύντροφό της και αιμόφυρτη ζήτησε βοήθεια από τους γείτονες.

Την ίδια ώρα, ο δράστης μόλις κατάλαβε ότι η σύντροφός του μπόρεσε να διαφύγει από το σπίτι, αποφάσισε να αυτοτραυματιστεί με το ίδιο μαχαίρι, αλλά και να βάλει φωτιά στο σπίτι.

Ακριβώς πάνω από το ζευγάρι, διαμένει ο πατέρας του 36χρονου δράστη, ο οποίος όταν άκουσε τις εκκλήσεις της γυναίκας για βοήθεια έσπευσε στο διαμέρισμα για να δει τι συμβαίνει.

Όταν είδε τον γιο του να αυτοτραυματίζεται, κατάφερε να του αρπάξει το μαχαίρι, ενώ μπόρεσε να σβήσει και την εστία πυρκαγιάς που είχε ξεσπάσει στο σπίτι, προτού φτάσει στο σημείο η Πυροσβεστική.

«Δεν μπορώ να καταλάβω τι συνέβη, ήταν ένα αγαπημένο ζευγάρι» φέρεται να είπε ο πατέρας του δράστη στους δημοσιογράφους, υπογραμμίζοντας ότι όταν είδε τον γιο του, βρισκόταν «σε κατάσταση αμόκ».

Τι λένε αυτόπτες μάρτυρες

«Μια κοπέλα φώναζε βοήθεια, βγήκαμε έξω…

»Η κόρη μου πήρε τηλέφωνο το ασθενοφόρο, μπήκε μέσα ο πατέρας, λέει πάρε και την Αστυνομία τηλέφωνο», λέει αυτόπτης μάρτυρας.

Η 36χρονη κατέρρευσε λίγα λεπτά αργότερα.

«Είχε μαζευτεί αστυνομία, ασθενοφόρο.

»Ήταν η γυναίκα αιμόφυρτη εδώ στην αυλή του διπλανού σπιτιού, δε μας αφήνανε να πλησιάσουμε πολύ κοντά», λένε γείτονες.

Σε σταθερή κατάσταση η 36χρονη

Η 36χρονη γυναίκα νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου σε σταθερή κατάσταση μετά τα χειρουργεία που υπεβλήθη.

Σύμφωνα με τους γιατρούς που την παρακολουθούν είναι εκτός κινδύνου.

Όσο αφορά στον άντρα, χειρουργήθηκε και νοσηλεύεται στη Γενική Χειρουργική κλινική του νοσοκομείου.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.

Τη μαχαίρωσε επειδή του ζήτησε να χωρίσουν – Στην Eντατική η 36χρονη, σοκάρουν τα στοιχεία

Οι συχνοί τσακωμοί λόγω ζήλιας και η συμπεριφορά του 36χρονου ηλεκτρολόγου-μηχανικού στο Ηράκλειο είχαν οδηγήσει την αρραβωνιαστικιά του, την οποία μαχαίρωσε τουλάχιστον 14 φορές το βράδυ της Κυριακής, να θέλει να τον χωρίσει.

Μάλιστα, το θύμα φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να είχε εκφράσει στον δράστη την επιθυμία του να διακόψουν τη σχέση τους.

Ο ίδιος, στα πρώτα του λόγια στους αστυνομικούς, φέρεται να υποστήριξε «τη μαχαίρωσα γιατί την αγαπούσα».

Ευέξαπτο άτομο και χρήστης ουσιών ο δράστης

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, πρόκειται για ένα άτομο ευέξαπτο που προκαλούσε προβλήματα, ενώ φέρεται να ήταν και χρήστης ουσιών.

Είχε απασχολήσει μάλιστα τις Αρχές τόσο για ναρκωτικά όσο και για κλοπές, ωστόσο τα τελευταία χρόνια είχε ανοίξει στο Ηράκλειο τεχνικό γραφείο με αντικείμενο τη μελέτη-επίβλεψη και κατασκευή ηλεκτρομηχανολογικών έργων.

Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης ανέφεραν πως ο πατέρας του 36χρονου, που ήταν αυτός που του άρπαξε το μαχαίρι από τα χέρια όταν αυτοτραυματίστηκε στην κοιλιά του μετά την επίθεση στη σύντροφό του, στην κατάθεσή του φέρεται να υποστήριξε ότι η κοπέλα επιτέθηκε πρώτη στον γιο του.

Την ίδια ώρα, αναμένονται οι απαντήσεις των τοξικολογικών εξετάσεων, έτσι ώστε να διαπιστωθεί εάν το βράδυ της Κυριακής ο 36χρονος βρισκόταν υπό την επήρεια ουσιών ή αλκοόλ.

«Κλειδί» η κατάθεση της 36χρονης

«Κλειδί» θεωρείται η κατάθεση της 36χρονης, που νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του «ΠΑΓΝΗ», χωρίς όμως να είναι διασωληνωμένη, με την κατάσταση της υγείας της να χαρακτηρίζεται σταθερή.

Ωστόσο, δεν είναι ακόμα σε θέση να μιλήσει στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου που διενεργούν την προανάκριση.

Νοσηλεύεται φρουρούμενος ο δράστης

Φρουρούμενος νοσηλεύεται και ο 36χρονος, εις βάρος του οποίου σχηματίζεται δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράβαση του νόμου περί όπλων και περί ενδοοικογενειακής βίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τραγωδία στον Άγιο Νικόλαο: Νεκρός 33χρονος από φωτοβολίδα – Το δράμα της οικογένειας

Κακοποιούσε τον σύζυγό της για 20 χρόνια και παρίστανε το θύμα – Την «ξεσκέπασε» και σώθηκε

Θεσσαλονίκη: 23χρονος προέτρεπε ανήλικη να ακρωτηριάσει τα γεννητικά της όργανα και την ανάγκασε να αυτοτραυματιστεί

Ελευσίνα: 44χρονος καταδίωξε την πρώην του και εμβόλισε το αυτοκίνητό της επτά φορές

Συνελήφθη ιερέας στην Κρήτη – Έγραψε ότι θα πρέπει να πυροβολούνται αδέσποτα σκυλιά και φιλόζωοι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr