ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ένοχοι οι 57 από τους 58 Κρητικούς αγρότες για παράνομες επιδοτήσεις – Δήλωναν εκτάσεις στην Καστοριά

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ένοχοι οι 57 από τους 58 Κρητικούς αγρότες για παράνομες επιδοτήσεις – Δήλωναν εκτάσεις στην Καστοριά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ένοχοι κρίθηκαν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο οι 57 από τους 58 κατηγορούμενους αγρότες από την Κρήτη, στην υπόθεση που αφορά τη λήψη επιδοτήσεων του ΟΠΕΚΕΠΕ μέσω δηλώσεων εκτάσεων στη Βόρεια Ελλάδα.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που είχε ασκήσει η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, οι κατηγορούμενοι φέρονται να δήλωσαν ψευδώς ότι κατείχαν ή εκμεταλλεύονταν χιλιάδες στρέμματα γης στην περιοχή της Καστοριάς, προκειμένου να εισπράξουν ενισχύσεις από το εθνικό απόθεμα.

Οι εκτάσεις εμφανίζονταν είτε ως βοσκότοποι είτε ως καλλιέργειες με ελιές και αμυγδαλιές, καλλιέργειες που δεν είναι χαρακτηριστικές της συγκεκριμένης περιοχής.

Το δικαστήριο, με απόφαση κατά πλειοψηφία, αθώωσε μία κατηγορούμενη, κάνοντας δεκτό τον ισχυρισμό ότι είχε εξαλειφθεί το αξιόποινο, καθώς είχε επιστρέψει, με τους νόμιμους τόκους, το ποσό που είχε εισπράξει, το οποίο ανέρχεται περίπου στις 30.000 ευρώ.

Παράλληλα, οι δικαστές προχώρησαν σε μεταβολή των κατηγοριών για ορισμένους από τους καταδικασθέντες, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις μειώθηκαν και τα ποσά που τους είχαν αρχικά καταλογιστεί.

Οι κατηγορούμενοι δεν παρέστησαν αυτοπροσώπως στη διαδικασία και εκπροσωπήθηκαν από τους συνηγόρους υπεράσπισής τους.

Η δίκη θα συνεχιστεί την 1η Ιουλίου, όταν το δικαστήριο θα εξετάσει τα αιτήματα για την αναγνώριση ελαφρυντικών και στη συνέχεια θα ανακοινώσει τις ποινές που θα επιβληθούν στους καταδικασθέντες.

Η υπόθεση οδηγήθηκε στη Δικαιοσύνη έπειτα από καταγγελία του προέδρου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καστοριάς, ο οποίος κατέθεσε ως μάρτυρας κατά τη διάρκεια της δίκης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ευρωβουλευτές ΠΑΣΟΚ: Η ΝΔ στήριξε την επέκταση των μεταλλαγμένων τροφίμων

ΕΛ.Α.Σ.: Ο θρασύτατος αρχιερέας της διαφθοράς Μητσοτάκης παριστάνει τον «εκσυγχρονιστή», αλλά και τον «τιμωρό» των γαλάζιων ακρίδων

Προφυλακιστέος ο 37χρονος τζιχαντιστής Παλαιστίνιος που συνελήφθη ως μέλος της Χαμάς

Στην Κρήτη λαθρομετανάστες «χούφτωναν» 10χρονα κορίτσια σε κεντρικό δρόμο – Οι μικρές έκλαιγαν και κανείς δεν αντιδρούσε

Οι ελληνικές Αρχές αναζητούν το δίκτυο «φίλων» του 37χρονου τζιχαντιστή της Χαμάς

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr