Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νέο τρομοκρατικό χτύπημα φοβούνται στη ΓΑΔΑ

Νέο τρομοκρατικό χτύπημα φοβούνται στη ΓΑΔΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε κόκκινο συναγερμό τελεί η ΕΛ.ΑΣ και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία μετά το χτύπημα στην πρεσβεία του Ισραήλ για πιθανό νέο χτύπημα.

Στα ανώτερα κλιμάκια της Ελληνικής Αστυνομίας εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα και πιθανούς επόμενους στόχους, σε περίπτωση που τρομοκράτες επιχειρήσουν νέο χτύπημα.

Η κατάσταση χαρακτηρίζεται οριακή και απαιτεί πολύ λεπτούς χειρισμούς τονίζουν από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, καθώς το μείγμα που τείνει να δημιουργηθεί με τα εκτεταμένα επεισόδια προκαλούμενα από τον αντιεξουσιαστικό χώρο τις ημέρες που προηγήθηκαν με αφορμή την επέτειο από τη δολοφονία Γρηγορόπουλου αλλά και το Νίκο Ρωμανό, εκτιμάται από τις αρχές ότι καθίστανται ικανά να δημιουργήσουν νέους θύλακες τρομοκρατίας.

Την ίδια ώρα η επανεμφάνιση της Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών, που είχε κάνει και το χτύπημα στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη στο Χαλάνδρι, προβληματίζει τις αρχές για τυχόν προετοιμασία και νέων τρομοκρατικών ενεργειών στο προσεχές διάστημα.

Το… κεράσάκι στην τούρτα ωστόσο αποτελούν οι ασύλληπτοι Πώλα Ρούπα και ο Χριστόδουλος Ξηρός. Οι Αρχές εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα, ακόμα και αυτό της συνεργασίας των δύο και των ομάδων τους, στις οποίες θεωρείται δεδομένο ότι μετέχουν και ποινικοί.

Όπως σημειώνουν από τη ΓΑΔΑ το χειρότερο και απευκταίο σενάριο είναι να σημειωθεί συνδυασμός των κομματιών του παζλ, καθώς τότε εκτιμάται ότι θα υπάρξει μεγάλο χτύπημα, πιθανότατα με έντονη σημειολογία.

Για αυτό το λόγο και στην ΕΛ.ΑΣ εξετάζουν όλους τους πιθανούς στόχους και τους ανθρώπους που πιθανότατα να μπορούν να συνδεθούν με την κοινή συνισταμένη, όπως την έχουν ορίσει μέσα από τις προκηρύξεις τους οι τρομοκράτες, που εν προκειμένω είναι το μνημόνιο και η ασκούμενη οικονομική πολιτική.

Αξίζει να τονισθεί πως οι περιπολίες των αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ έχουν αυξηθεί με εκατοντάδες αστυνομικούς που κινούνται με μηχανές να σαρώνουν την ευρύτερη περιοχή του κέντρου, όπου σύμφωνα με τους αναλυτές, βρίσκεται ο μεγαλύτερος αριθμός των πιθανών στόχων. Παράλληλα όλοι οι στόχοι της λεγόμενης “κόκκινης λίστας” ενημερώθηκαν για τον αυξημένο κίνδυνο, ενώ παράλληλα αυξήθηκαν τα μέτρα φρούρησης και επιτήρησης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Εν διαστάσει ζευγάρι αστυνομικών κατέληξε στα δικαστήρια λόγω τοξικής σχέσης

Άξιοι Ανάργυροι: Μήνυση σε βάρος των αστυνομικών κατάθεσε ο πατέρας της αδικοχαμένης Κυριακής

Ο 39χρονος φέρεται να είχε ένα μεγάλο μαχαίρι στη ζώνη του και να όρμηξε πάνω στην Κυρ. Γρίβα

Νόαμ Κατς (Πρεσβευτής Ισραήλ): «Απλώς φανταστείτε το καθεστώς των Ιρανών Αγιατολλάδων με πυρηνικά όπλα»

Πειραιάς: Κατέρρευσε διώροφο κτίριο στο Πασαλιμάνι – Νεκρός ένας 31χρονος αστυνομικός

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr