Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αναστέλλεται ο φόρος υπεραξίας ακινήτων

Αναστέλλεται ο φόρος υπεραξίας ακινήτων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αναστέλλεται η εφαρμογή του φόρου υπεραξίας ακινήτων μέχρι και το τέλος του 2016. Η σχετική νομοθετική ρύθμιση όπως προκύπτει από ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών θα σταλεί άμεσα στη Βουλή.

Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι ο πωλητής θα πάψει να επιβαρύνεται με οποιονδήποτε φόρο εφόσον πουλήσει έως και το τέλος του 2016, ενώ ο αγοραστής θα πληρώνει τον φόρο μεταβίβασης με συντελεστή 3%.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών έχει ως εξής:

«Το Υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνει ότι με διάταξη που θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή, μετά από διαπραγμάτευση με την τρόικα, προβλέπεται η αναστολή της εφαρμογής του φόρου υπεραξίας από μεταβίβαση ακίνητης περιουσίας μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2016.Η ρύθμιση αποβλέπει στην τόνωση της αγοράς ακινήτων και θα δώσει αποφασιστική ώθηση για την περαιτέρω ανάκαμψη την ελληνικής οικονομίας. Η πρωτοβουλία αυτή έρχεται σε συνέχεια άλλων μέτρων που έχει λάβει η Κυβέρνηση προς την ίδια κατεύθυνση, όπως η δραστική μείωση του φόρου μεταβίβασης ακινήτων από το 10% στο 3%».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης υποψήφιος για πρόεδρος του Eurogroup

Οι Τούρκοι φοβούνται ότι το Ισραήλ αγοράζει γη στην κατεχόμενη Κύπρο – «Η Κύπρος προστίθεται στο μενού του νέου ιμπεριαλιστικού παιχνιδιού που στήνεται στην περιοχή μας»

«Σπίτι μου 2»: Διευρύνονται τα εισοδηματικά κριτήρια – Παράταση ένταξης στο πρόγραμμα

Η Γροιλανδία ΔΕΝ πουλά γη σε «Αμερικανούς επενδυτές»

Άνδρας ανακάλυψε δίκτυο τούνελ και υπόγεια δωμάτια κάτω από σπίτι του

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr