Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Fitch: Αυξήσεις στο Δημόσιο και πάγωμα ιδιωτικοποιήσεων από τον ΣΥΡΙΖΑ

Fitch: Αυξήσεις στο Δημόσιο και πάγωμα ιδιωτικοποιήσεων από τον ΣΥΡΙΖΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αυξήσεις στους μισθούς του δημόσιου τομέα και πάγωμα των ιδιωτικοποιήσεων , προβλέπει ο οίκος αξιολόγησης Fitch, από μια ενδεχόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και γι αυτό προέβη στην υποβάθμιση των προοπτικών της ελληνικής οικονομίας, διαμορφώνοντας το outlook σε αρνητικό, από σταθερό, αλλά διατήρησε την αξιολόγηση του «Β».

Σύμφωνα με την ανάλυση του οίκου, η αρνητική αναθεώρηση των προοπτικών της Ελλάδας αντανακλά τους υψηλούς κινδύνους της πολιτικής αβεβαιότητας κατά την τρέχουσα περίοδο, επηρεάζοντας την πρόσβαση της χώρας στην αγορά, η οποία θα μπορούσε να καθυστερήσει για μερικούς μήνες.

Ωστόσο, o Fitch εκτιμά ότι η πολιτική αβεβαιότητα δεν θα διαρκέσει για μήνες, καθώς μια συμφωνία μεταξύ της νέας ελληνικής κυβέρνησης και της τρόικας παραμένει πιθανή, αφού υπάρχουν ισχυρά κίνητρα και στις δύο πλευρές προς αυτήν την κατεύθυνση.

Σημειώνει ακόμη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μετριάσει την πολιτική του στάση από το 2012. Πλέον υποστηρίζει την παραμονή στην Ευρωζώνη και έχει δεσμευτεί να διατηρήσει το πρωτογενές πλεόνασμα του προϋπολογισμού και να τιμήσει τις υποχρεώσεις της Ελλάδας προς τους πιστωτές. Ωστόσο, το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων πιθανότατα θα “παγώσει”, ενώ δεν αποκλείονται αυξήσεις μισθών στον δημόσιο τομέα.

Ένας νέος γύρος γενικών εκλογών το 2015 δεν μπορεί να αποκλειστεί, αλλά δεν αποτελεί βασικό σενάριο για τη Fitch. Οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα θα επιδεινώσουν τις τριβές μεταξύ και εντός των ελληνικών πολιτικών κομμάτων και θα μπορούσαν να προκαλέσουν την κατάρρευση ενός αδύναμου κυβερνητικού συνασπισμού.

Αναφορικά με τις τράπεζες, η Fitch παρατηρεί ότι η αξιοπιστία μειώνεται ενώ η ποιότητα του ενεργητικού είναι αρκετά χαμηλή. Ωστόσο, οι τράπεζες είναι καλά ανακεφαλαιοποιημένες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δημοσκόπηση: Χαμηλές πτήσεις για τα μεγάλα κόμματα – Πρωτιές για Αυτιά και Μπεκατώρου

SoftBank: Eπενδύει σχεδόν $1 δισ. στην προώθηση της AI, αξιοποιώντας τα τσιπ της Nvidia

Στέφανος Κασσελάκης: Αποκάλυψε τι ομάδα είναι (βίντεο)

Κασσελάκης: Δεν μπορεί να μένουν απομονωμένοι οι νησιώτες – Ακτοπλοϊκή διασύνδεση των Κυκλάδων

ΣΥΡΙΖΑ: Καταδικάζει την επίθεση που δέχτηκε η βουλευτής της ΝΔ Αγγ. Δεληκάρη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr