ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Παραιτήθηκε η Άννα Στρατινάκη, ο σύζυγός της εμπλέκεται στην υπόθεση Παναγόπουλου
Εξαφάνιση Λόρας: Tι αναφέρει η Lufthansa στην DW
Συνομιλίες ΗΠΑ-Ιράν στο Ομάν υπό τη σκιά σχεδίων για τη «μετά-μουλάδων» εποχή
«Βιολάντα»: Νέα δικογραφία σε βάρος του ιδιοκτήτη του εργοστασίου - Βρέθηκαν όπλα στο σπίτι του
Φωτόπουλος κατά Παναγόπουλου: «Με τη συμβιβασμένη στάση του λειτουργούσε υπέρ της εργοδοσίας»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ίσως πρέπει να γίνει ακόμη μία διαγραφή χρέους της Ελλάδας, η οποία βρίσκεται σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση, επισημαίνει, υψηλόβαθμο στέλεχος της Goldman Sachs σε σημερινή συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα «Die Presse». Ο λόγος για τον Γερμανό οικονομολόγο, Ντιρκ Σούμαχερ, που θεωρείται εκ των κορυφαίων στελεχών της αμερικανικής τράπεζας.
Χρειάζονται σίγουρα εξαιρετικά μεγάλες προσπάθειες για να βρει η χώρα και πάλι την πορεία της, αλλά η ίδια δεν έχει άμεσα ανάγκη τεράστιας αναχρηματοδότησης, σημειώνει το στέλεχος της Goldman Sachs, προσθέτοντας πως, εάν η Ελλάδα αναπτυσσόταν με υψηλό ρυθμό τα επόμενα χρόνια, θα μπορούσε μάλιστα να σταθεροποιηθεί το ύψος του χρέους.
Σε σχέση με μια ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, ο Ντιρκ Σούμαχερ παρατηρεί πως αυτή θα συνδεόταν με πολλούς κινδύνους για όλους τους εμπλεκόμενους και τονίζει πως εάν η Ελλάδα κάνει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις θα είναι καλύτερα να παραμείνει στο ευρώ.
Κατά την άποψή του, με μια έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ υπάρχει κίνδυνος να αυξηθούν τα επιτόκια για τις άλλες χώρες της Νότιας Ευρώπης, διότι θα έχει δημιουργηθεί ένα προηγούμενο.























































