ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αμερικανός οικονομολόγος προειδοποιεί για bank run στην Ε.Ε. σε περίπτωση Grexit

Αμερικανός οικονομολόγος προειδοποιεί για bank run στην Ε.Ε. σε περίπτωση Grexit
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε συνέντευξή του στη Welt am Sonntag ο Αμερικανός οικονομολόγος Μπάρι Άιχενγκριν προειδοποιεί για σοβαρές συνέπειες, όπως bank run στην Ε.Ε. στο ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, και αναφέρει ότι οι κυβερνήσεις των κρατών – μελών της Ευρωζώνης δείχνουν κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων να έχουν μάλλον υποτιμήσει αυτές τις συνέπειες.

«Οι συνέπειες θα επεκταθούν και σε άλλες χώρες. Όταν οι πορτογαλικές οικογένειες ή οι Ισπανοί επιχειρηματίες δουν πώς τα ευρώ γίνονται πάλι δραχμές, θα πάρουν τα χρήματά τους από τις τράπεζες. Αυτό θα μπορούσε να επεκταθεί σε bank run. Οι επενδυτές θα έκαναν εικασίες για τον επόμενο υποψήφιο για έξοδο. Αυτό θα μπορούσε τελικά να αποτελέσει κίνδυνο για ολόκληρο το εγχείρημα του ευρώ», εκτιμά ο κ. Άιχενγκριν και προσθέτει ότι όχι μόνο η πολιτική, αλλά και οι Αγορές υποφέρουν από λάθος εκτίμηση της κατάστασης, ενώ οι αξίες των μετοχών δίνουν μια υπερβολικά θετική εικόνα.

«Η εμπειρία μου ως ιστορικού του χρήματος μου έχει διδάξει ότι οι Αγορές εμφανίζονται πάντα χαλαρές, μέχρι που ξαφνικά δεν είναι πλέον (χαλαρές)», τονίζει και υποστηρίζει ότι πρέπει να δοθεί στην Ελλάδα αέρας να αναπνεύσει.

«Αυτό είναι και προς το συμφέρον των δανειστών. Θα ζητούσα να συνδεθούν οι πληρωμές των τόκων των δανείων με την οικονομική ανάπτυξη», καταλήγει.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Συνάντηση Φαραντούρη-Μετσόλα για τα ελληνικά εθνικά θέματα και την τουρκική επιθετικότητα

ΣΕΑΑ: Ένα στα δύο εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα από την ΕΕ έχουν «γυρισμένα» χιλιόμετρα

Ο Νίκος Δένδιας έθεσε στον Ουκρανό Υπ. Άμυνας το ζήτημα της ανέλκυσης ουκρανικού θαλάσσιου drone στην Ελλάδα

Νίκος Δένδιας: Το drone στη Λευκάδα «έχουμε πλέον βεβαιότητα ότι είναι ουκρανικό» – «…εξαιρετικά σοβαρό ζήτημα»

Ευρωβουλευτές ΠΑΣΟΚ: Ζητάμε κυρώσεις στην Τουρκία αν ψηφιστεί νομοσχέδιο που καταπατά τα κυριαρχικά δικαιώματα Ελλάδας και Κύπρου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr