Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λαφαζάνης: Μείωση των τιμών του φυσικού αερίου τον Απρίλιο

Λαφαζάνης: Μείωση των τιμών του φυσικού αερίου τον Απρίλιο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σημαντικές μειώσεις στις τιμές του φυσικού εερίου, από την ΔΕΠΑ, προανήγγειλε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.

Την ίδια ώρα, πάντως, ο κ. Λαφαζάνης επέρριψε βαρύτατες ευθύνες στη ΡΑΕ για τη διαχείριση του ζητήματος των αιφνιδιαστικών αυξήσεων του ΕΤΜΕΑΡ.

Η μείωση των τιμών της ενέργειας είναι κεντρικό θέμα για την κυβέρνηση, είπε ο υπουργός και πρόσθεσε πως η διέξοδος από την κρίση είναι συνυφασμένη με τη μείωση των τιμών ενέργειας και σε αυτή την κατεύθυνση θα καταβληθούν όλες οι δυνατές προσπάθειες. «Αυτός είναι ο σχεδιασμός και προσωπικά και γενικά. Μπορώ να σας πω με βεβαιότητα ότι οι τιμές του φυσικού αερίου, θα μειωθούν σημαντικά τον Απρίλιο. Έχουμε κάνει συζητήσεις με τη ΔΕΠΑ για το θέμα, δεν μπορώ εγώ να σας πω ποιες ακριβώς θα είναι οι μειώσεις αλλά μπορώ να πω ότι οι τιμές του φυσικού αερίου θα μειωθούν σημαντικά» είπε ο κ. Λαφαζάνης.

Και πρόσθεσε: «Πιστεύω ότι θα είμαστε σε θέση αρκετά γρήγορα, με ένα σκληρό σχεδιασμό να πάμε προς μείωση και στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος, παρ΄ όλες τις μεγάλες δυσκολίες που υπάρχουν λόγω της κρίσης. Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές στη ΔΕΗ έχουν τιναχθεί στα ύψη και αυτό, μαζί με πολλά άλλα δημιουργεί πρόσθετες δυσκολίες για τη μείωση των τιμών».

Ως προς το ζήτημα της ΡΑΕ, ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης σχολίασε την απόφαση για την αύξηση του ΕΤΜΕΑΡ κάνοντας λόγο για απαράδεκτη απόφαση και από διαδικαστικής άποψης σκανδαλώδη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Λογαριασμοί ρεύματος: Φρένο στην ελεύθερη μετακίνηση των καταναλωτών

Πύραυλος έπληξε αμερικανική φρουρά στη Συρία στο κοίτασμα φυσικού αερίου Conoco

DW: Δυσκολεύεται, αλλά δεν καταρρέει η ρωσική οικονομία

Η ρωσική ενέργεια είναι πολύ φθηνή ώστε να αντισταθούν ορισμένες χώρες

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν λέει ότι η Τουρκία είναι ο πιο αξιόπιστος ενεργειακός εταίρος της Ρωσίας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr