Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γιατί πάει ανήμερα Πάσχα των καθολικών στην Λαγκάρντ ο Βαρουφάκης

Γιατί πάει ανήμερα Πάσχα των καθολικών στην Λαγκάρντ ο Βαρουφάκης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Να επισπεύσει τη συμφωνία με το ΔΝΤ για να αποφευχθεί η εβδομάδα των Παθών επιχειρεί ο Γιάνης Βαρουφάκης με τη συνάντησή του με την Κριστίν Λαγκάρντ στην Ουάσινγκτον. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών πρόκειται να υπάρξει «μια άτυπη συζήτηση του μεταρρυθμιστικού προγράμματος της κυβέρνησης».

Ωστόσο η συγκυρία της επίσκεψης Βαρουφάκη στα κεντρικά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ανήμερα του Πάσχα των Καθολικών, τέσσερις ημέρες πριν την 9η Απριλίου δείχνει ότι μόνο για… εθιμοτυπική συνάντηση δεν πρόκειται.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών φέρνει στις βαλίτσες του την αναθεωρημένη λίστα των μεταρρυθμίσεων για τις οποίες δεσμεύεται η ελληνική κυβέρνηση με στόχο να πάρει το πράσινο φως της Λαγκάρντ, ώστε στη συνέχεια να το χρησιμοποιήσει ως μέσο πίεσης απέναντι στην αδιαλλαξία ορισμένων εκ των ευρωπαίων εταίρων που επιμένουν να πηγαίνουν κόντρα στις ελληνικές κόκκινες γραμμές στα εργασιακά και το Ασφαλιστικό.

Ο πρώην υπουργός και πρώην αντιπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ, Παναγιώτης Ρουμελιώτης, θα συνοδεύσει τον υπουργό Οικονομικών στην επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον.

Τα σενάρια που θέλουν το Γιάνη Βαρουφάκη να ζητάει καθυστέρηση ή μετακύληση της καταβολής της δόσης των 450 εκατ. ευρώ σύμφωνα με πληροφορίες διαψεύδονται, καθώς ήδη εδώ και ημέρες η κυβέρνηση δια στόματος του αρμόδιου υπουργού, Δημήτρη Μάρδα, λεχει ξεκαθαρίσει ότι τα χρήματα τόσο για τις μισθολογικές υποχρεώσεις του κράτους, όσο και για τη δόση προς το ΔΝΤ έχουν εξασφαλιστεί.

Σακελλαρίδης για Βαρουφάκη – Λαγκάρντ

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης μιλώντας το πρωί της Κυριακής στο Mega για τη συνάντηση του Γιάνη Βαρουφάκη με την Κριστίν Λαγκάρντ είπε πως ο Έλληνας υπουργός που σήμερα πάει στην Ουάσιγκτον «Δεν πάει για να ξεμπλοκάρει τη διαπραγμάτευση. Πάει για να συζητήσει. Είναι αλήθεια ότι το ΔΝΤ έχει τη δικιά του θέση απέναντι σ’ αυτά τα ζητήματα».

Η επίσκεψη Βαρουφάκη στην Ουάσιγκτον και η συνάντηση με την Κριστίν Λαγκάρντ «συνδέεται απολύτως και είναι ενταγμένη στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων. Θα μπορούσε σ’ αυτό το πλαίσιο να συζητήσει και με τον κ. Ντράγκι», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Ο κ. Βαρουφάκης έχει υποχρέωση να μιλήσει με την επικεφαλής του ΔΝΤ για να συζητηθεί το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων. Δεν είναι ζήτημα στυλώματος της διαπραγμάτευσης. Η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να παρουσιάσει τις θέσεις της σε όλα τα φόρα, όπου υπάρχουν ανοιχτά αυτιά» δήλωσε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης για την προγραμματιζόμενη συνάντηση του κ. Βαρουφάκη με τη γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ελληνοαμερικανοί βουλευτές ζητούν να εμποδιστεί ένας ισλαμιστικός στολίσκος με προορισμό τη Γάζα

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Ο φαφλατάς Ερντογάν διαδίδει ότι εκείνος «ακύρωσε» με τον Μπάιντεν

Νέα κρίση στις Αμερικανοτουρκικές σχέσεις; – Ο Ερντογάν ανέβαλε τη συνάντηση του με τον Μπάιντεν

Μεγάλη ανατροπή: Εφετείο της Νέας Υόρκης ακύρωσε την καταδίκη του Γουάινστιν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr