Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κουρουμπλής: Οι πολυεθνικές οφείλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα

Κουρουμπλής: Οι πολυεθνικές  οφείλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μήνυμα στις πολυεθνικές εταιρείες φαρμάκων να κατανοήσουν ότι οφείλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα απηύθυνε ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Ο υπουργός Υγείας, μιλώντας στο συνέδριο Shaping the Future of Healthcare in Greece, τόνισε ότι οι φαρμακευτικές εταιρείες πρέπει να στηρίξουν την ελληνική οικονομία «γι αυτό κάθε εταιρεία θα πρέπει να παράγει στην Ελλάδα τα δύο σκευάσματά της με τη μεγαλύτερη κατανάλωση στη χώρα».

«Ήμασταν όλοι μάρτυρες του πάρτι στην υγεία, με τις σχεδόν μηδενικές αποδόσεις των εταιρειών στο κράτος από την κερδοφορία, τις σπατάλες και την υπερσυνταγογράφηση», επισήμανε ο υπουργός Υγείας, τονίζοντας ότι είναι στις προτεραιότητές του να στηρίξει την παραγωγή φαρμάκου τόσο για τις ελληνικές εταιρείες όσο και για τις ξένες.

Ο κ. Κουρουμπλής είπε ότι πρόθεσή του είναι να υπάρξει ένα σταθερό πλαίσιο στο χώρο του φαρμάκου και τόνισε ότι οι αλλαγές στη φαρμακευτική πολιτική με νέο μοντέλο rebate που θα καθορίζεται από την κατανάλωση των φαρμάκων, θα είναι πιο δίκαιη. Η νέα πρόταση για τη φαρμακευτική πολιτική θα δοθεί για δημόσια διαβούλευση στα μέσα Μαΐου.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΦΕΕ Π. Αποστολίδης, ζήτησε να εξασφαλιστεί ισότιμη αντιμετώπιση όλων των παρόχων του συστήματος και να εδραιωθεί ένας κοινός διάλογος, ο οποίος δεν θα κάνει διακρίσεις ανάμεσα σε Έλληνες και ξένους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Άδωνι όλα καλά; Δημοφιλή φάρμακα εξαφανίστηκαν από τα ράφια των φαρμακείων – Ελλείψεις σε αναλγητικά και παιδικές αντιβιώσεις

LONARID-N

ΕΟΦ: Ανακαλεί παρτίδα του ευρέως χρησιμοποιούμενου αναλγητικού φαρμάκου LONARID-N

Ιορδανία και Γαλλία έριξαν με αλεξίπτωτα ιατρικές προμήθειες στη νότια Λωρίδα της Γάζας

Γάζα: Ο ισραηλινός στρατός αποσύρθηκε από το νοσοκομείο Αλ Σίφα – Άφησε φάρμακα και τρόφιμα

Ουκρανία: Ο πόλεμος αύξησε κοντά στο 30% την κατανάλωση αντικαταθλιπτικών και ηρεμιστικών

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr