ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Σκληρή κόντρα Νετανιάχου-Μαμντάνι - Ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ είπε ότι θα τον «αποκαλύψει» στη Γ.Σ. του ΟΗΕ
Ο Ίσραελ Κατζ εξευτέλισε τον «τζάμπα μάγκα» Ερντογάν - «Χάρτινος σουλτάνος» και άλλα... κοσμητικά
Οι ψεύτες του τουρκικού ΥΠΕΞ υποστηρίζουν ότι το 1821 οι Έλληνες επαναστάτες έσφαξαν «Τούρκους» στην Τριπολιτσά - Ποια είναι η
Πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ διηγήθηκε πώς η Μοσάντ «εντόπισε» τον πυρηνικό αντιδραστήρα της Συρίας
ΟΗΕ - Πεζεσκιάν σε Τραμπ: Το Ιράν δεν θα παραδοθεί στον πόλεμο με τις ΗΠΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Τέλος τα λεφτά στην Ελλάδα θα πει τη Δευτέρα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, σε περίπτωση που επικρατήσει το «όχι» στη δημοψήφισμα της ερχόμενης Κυριακής.
Στελέχη της ΕΚΤ τονίζουν ότι περιμένουν τα αποτελέσματα του ελληνικού δημοψηφίσματος προκειμένου να εξετάσουν αν θα «παγώσουν», θα επεκτείνουν ή θα περιορίσουν τον μηχανισμό παροχής έκτακτης ρευστότητας (ELA), από τον οποίο εξαρτώνται οι ελληνικές τράπεζες.
Ενδεικτικές είναι και οι δηλώσεις που έκανε σήμερα ο Γιόζεφ Μπονίτσι, μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ, ο οποίος υπογράμμισε πως οι Έλληνες πρέπει να αποφασίσουν εάν θέλουν να παραμείνουν στην Ευρωζώνη, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι «το ερώτημα του δημοψηφίσματος είναι αν οι πολίτες της Ελλάδας θέλουν να παραμείνουν στο ευρώ».
Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Μιλάνο, ο κ. Μπονίτσι άφησε να εννοηθεί πως το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος μπορεί να επηρεάσει το «κούρεμα» των εγγυήσεων που ζητά η ΕΚΤ, ώστε να δώσει έκτακτη ρευστότητα στα ελληνικά τραπεζικά ιδρύματα.
«Θα εξαρτηθεί από την απόφαση της Ελλάδας», σχολίασε χαρακτηριστικά, επαναλαμβάνοντας πως η πρόσβαση των ελληνικών τραπεζών στον ELA δεν μπορεί να συνεχίζεται επ’ αόριστον, ένα μήνυμα που έχουν στείλει τις τελευταίες ημέρες και άλλα μέλη του ΔΣ της ΕΚΤ, όπως ο Γερμανός ομοσπονδιακός τραπεζίτης Γενς Βάιντμαν.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΚΤ σχεδιάζει να συζητήσει ξανά τη Δευτέρα τη χορήγηση έκτακτης χρηματοδότησης στις ελληνικές τράπεζες























































