Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Με πτώση – ρεκόρ 4ετίας της Wall Street έκλεισε η Μαύρη Δευτέρα στις αγορές

Με πτώση – ρεκόρ 4ετίας της Wall Street έκλεισε η Μαύρη Δευτέρα στις αγορές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με τις μεγαλύτερες απώλειες των τελευταίων τεσσάρων ετών έκλεισαν οι αμερικανικοί δείκτες στη Wall Street, ολοκληρώνοντας με το χειρότερο τρόπο το παγκόσμιο sell off που ξεκίνησε σήμερα από την Ασία και έκλεισε στις ΗΠΑ.

Οι ανησυχίες για την παγκόσμια οικονομία και κυρίως την κινεζική προκάλεσαν ένα sell off που επανέφερε μνήμες από το κραχ του 2008.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones έχασε 3,58% στις 15.871,28 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημείωσε απώλειες 3,82% στις 4.526,25 μονάδες και ο δείκτης S&P 500 έκλεισε πτωτικά κατά 3,94% στις 1.893,21 μονάδες.

Ο Dow Jones ξεκίνησε με απώλειες που ξεπέρασαν τις 1.000 μονάδες, αλλά γρήγορα ενεργοποιήθηκαν οι στηρίξεις. Οι απώλειες μετά από μία περίπου ώρα περιορίστηκαν, αλλά οι ανησυχίες δεν επέτρεψαν να διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα η πτώση.

Η συνεδρίαση είχε πάρα πολύ έντονη μεταβλητότητα, καθώς στην πρώτη περίπου ώρα η διακύμανση του Dow Jones έφτασε τις 3.000 μονάδες. Πλέον η πλειονότητα των αναλυτών κάνουν πλέον λόγο για την έναρξη της μεγάλης διόρθωσης, μετά από επτά χρόνια ανόδου.

Στο ταμπλό, ισχυρές απώλειες, υψηλότερες του 3,2%, κατέγραψαν όλοι οι επιμέρους δείκτες, με τον κλάδο της ενέργειας να υποχωρεί στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Οκτώβριο του 2011. Επίσης, απώλειες άνω του 5,4% κατέγραψαν οι τράπεζες, με αρνητικές πρωταγωνίστριες τις Citigroup και JPMorgan.

Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι από τότε που η Κίνα ανακοίνωσε την υποτίμηση του νομίσματος της πριν από περίπου δέκα μέρες, έχουν χαθεί από τις διεθνείς αγορές πάνω από 5 τρισ. δολάρια. Ο δείκτης p/e του δείκτη S&P 500 έχει υποχωρήσει πλέον στο 16,76, ήτοι τα χαμηλότερα επίπεδα από τον Ιανουάριο του 2014.

Η κατάσταση αυτή οδηγεί πλέον την πλειονότητα των αναλυτών να αλλάξουν τις εκτιμήσεις τους για την πρώτη αύξηση του επιτοκίου της Federal Reserve, από το Σεπτέμβριο που αναμενόταν. Η αγορά πλέον να θεωρεί ότι μια τέτοια κίνηση θα έθετε σε κίνδυνο την ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, σε θετικό έδαφος κινήθηκε ο δείκτης εθνικής δραστηριότητας Chicago Fed τον Ιούλιο, υποδηλώνοντας την ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας. Ο δείκτης διαμορφώθηκε στις +0,34 μονάδες τον Ιούλιο έναντι των -0,07 μονάδων του Ιουνίου.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ινδονησία: Κινέζα πήγε να βγάλει selfie σε ενεργό ηφαίστειο και έπεσε μέσα

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Γερμανία: Συνελήφθη συνεργάτης Ευρωβουλευτή του AfD για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας

Προειδοποίηση από Ρώσο διπλωμάτη για την Ουκρανία – «Η επιπλέον βοήθεια των ΗΠΑ θα στείλει χιλιάδες στη “μηχανή του κιμά”»

Πέντε ρουκέτες από ιρακινό έδαφος έπληξαν αμερικανική βάση στη Συρία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr