Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το ΔΝΤ συνεχίζει να πιέζει για κούρεμα του ελληνικού χρέους

Το ΔΝΤ συνεχίζει να πιέζει για κούρεμα του ελληνικού χρέους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το ΔΝΤ συνεχίζει να πιέζει για κούρεμα του ελληνικού χρέους, με στόχο να καταστεί βιώσιμο, και μέσω του εκπροσώπου του, Τζέρι Ράις στέλνει νέο μήνυμα στους ευρωπαίους δανειστές ότι η βιωσιμότητα του χρέους συνιστά προϋπόθεση για τη συμμετοχή του στο νέο ελληνικό πρόγραμμα.

Το ΔΝΤ είναι ανοικτό να συζητήσει τη συμμετοχή του στο νέο Πρόγραμμα για την Ελλάδα, εφόσον ληφθούν υπόψη οι όροι του, όπως η ανάγκη της αναδιάρθρωσης του χρέους, όπως ανέφερε σήμερα ο εκπρόσωπος του Ταμείου, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις στην ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Στο Tαμείο είναι διατεθειμένοι να συμμετάσχουν, υπό τον όρο ότι το πρόγραμμα θα βασίζεται σε δύο άξονες, σε ισχυρές μεταρρυθμίσεις, αλλά και σε ένα βιώσιμο χρέος, τόνισε ο κ. Ράις.

Αναφερόμενος στο ρόλο της αποστολής του ΔΝΤ στις διαπραγματεύσεις που διεξήχθηκαν στην Αθήνα, εξήγησε ότι υπάρχει συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση.

Το Ταμείο είναι πλήρως δεσμευμένο στις συζητήσεις πολιτικής στο πλαίσιο της πρώτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, είπε και πρόσθεσε ότι «συζητήσαμε με την κυβέρνηση θέματα σχετικά με την εφαρμογή των πολιτικών». Είναι φιλόδοξη η ατζέντα των μεταρρυθμίσεων, τόνισε.

Όσον αφορά στο θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, υπογράμμισε, ότι είναι προς το συμφέρον όλων οι ελληνικές τράπεζες να είναι επαρκώς κεφαλαιοποιημένες, καθώς τούτο συμβάλλει στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και στην εύρυθμη λειτουργία του χρηματοπιστωτικού τομέα.

Το ΔΝΤ τηρεί στάση αναμονής για το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών μέχρι να δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία των stress tests από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, εκτιμά εν τω μεταξύ θετικά την πρόωρη εξόφληση του δανείου που έχει χορηγήσει προς την Ελλάδα.

Ο εκπρόσωπος του Ταμείου απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων ανέφερε ότι: “η πρόωρη εξόφληση του δανείου είναι καλοδεχούμενη.” Σημειώνεται ότι η οφειλή της χώρας προς το ΔΝΤ από τα δύο πρώτα δάνεια που έχει λάβει στο πλαίσιο των Μνημονίων κυμαίνεται σε περίπου 23 δισ. ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Λάρι Σάμερς για την «επικών διαστάσεων ελληνική τραγωδία»: Το ΔΝΤ έκανε λάθη, η Ελλάδα δεν ήταν αθώο θύμα

ΔΝΤ: Δύο εκατομμύρια Ουκρανοί πρόσφυγες δεν θα επιστρέψουν στην Ουκρανία

Ο πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς δεν επιτρέπει στην Αίγυπτο να «ξεφύγει» από το ΔΝΤ – Πρόσφυγες για χρέος

ΤΟ ΔΝΤ ζητάει από τον Μητσοτάκη πάγωμα αυξήσεων μισθών και συντάξεων και αύξηση φόρων

ΔΝΤ: Η Γερμανία είναι το μόνο μέλος των G7 που θα υποστεί συρρίκνωση η οικονομία του

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr