Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Η Ελλάδα δεν πρόκειται να βγει στις αγορές εν μία νυκτί”

“Η Ελλάδα δεν πρόκειται να βγει στις αγορές εν μία νυκτί”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Deutsche Welle, ο γερμανός υφυπ. Οικονομικών Στέφεν Κάμπετερ αποφεύγει να κάνει λόγο για πλήρη επιστροφή της Ελλάδας στις χρηματαγορές, υπενθυμίζοντας ότι η διαδικασία δεν έχει ολοκληρωθεί.

Ο γερμανός υφυπουργός Οικονομικών Στέφεν Κάμπετερ απαντά με συγκρατημένη αισιοδοξία σε ερώτηση της Deutsche Welle για το πως εκτιμά αυτό το βήμα της Αθήνας: «Στόχος της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης προς την Ελλάδα είναι η επιστροφή της στις κεφαλαιαγορές. Εάν τώρα η Ελλάδα, μετά από ορισμένες μικρότερες εκδόσεις ομολόγων στο παρελθόν, τολμά να κάνει το επόμενο βήμα, τότε το χαιρετίζω και εύχομαι οι προσπάθειες αυτές να έχουν επιτυχία».

Ο Στέφεν Κάμπετερ θεωρείται το «alter ego» του υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Η γνώμη του έχει βαρύτητα στο Βερολίνο και ταυτίζεται με αυτή του κ. Σόιμπλε.

Ως οικονομολόγος, ο κ. Κάμπετερ είναι σε θέση να αποτιμά τις πολιτικές προθέσεις στη βάση των δυνατοτήτων που προκύπτουν από τα οικονομικά δεδομένα. Τι σημαίνει λοιπόν η έκδοση του ομολόγου; Επιστροφή της Ελλάδας στις χρηματαγορές;

«Η μελλοντική οικονομική πορεία της Ελλάδας και ως εκ τούτου η ικανότητα να επιστρέψει στις χρηματαγορές δεν πρόκειται να ανακτηθεί εν μια νυκτί. Πρόκειται για μια διαδικασία. Γι’ αυτό θεωρώ έξυπνο και σωστό το ότι οι ευρωπαίοι εταίροι στηρίζουν την Ελλάδα να προχωρήσει σε αυτόν το δρόμο και κυρίως στη διαδικασία αναζήτησης δυνητικών χρηματοδοτών, με ιδιαίτερη αξιοπιστία και βήμα προς βήμα».

Παναγιώτης Κουπαράνης, Βερολίνο
Υπεύθ. σύνταξης: Άρης Καλτιριμτζής

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Συνέντευξη Κλίτσκο στη DW: Τι καταλογίζει στον Ζελένσκι, τι λέει για το πολιτικό του μέλλον

FAZ: Τα Τέμπη, οι ευθύνες και η ατιμωρησία

DW: Άρχισε η εγκατάλειψη της Κωνσταντινούπολης από τους κατοίκους της

DW: Θα αποκλειστεί το Ισραήλ από αθλητικές διοργανώσεις; – Ισραήλ και Ρωσία: Δύο μέτρα και δύο σταθμά;

Welt: «Ο επιζών της Πύλου»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr