Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Spiegel: Ο Σόιμπλε σχεδιάζει τρίτο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα

Spiegel: Ο Σόιμπλε σχεδιάζει τρίτο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βόλφγκανγκ Σόιμπλε,

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε πρόκειται να προτείνει ένα τρίτο πακέτο δανειακής βοήθειας προς την Ελλάδα και μάλιστα πριν από τις ευρωεκλογές του ερχόμενου Μαΐου.

Αυτό προκύπτει από πεντασέλιδο έγγραφο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών που επικαλείται το περιοδικό Der Spiegel, όπου παρουσιάζονται ως ενδεχόμενα ένα περαιτέρω «κούρεμα» του ελληνικού χρέους ή ένα «περιορισμένης έκτασης συμπληρωματικό πρόγραμμα», με το οποίο η Ελλάδα θα μπορέσει να αντλήσει πόρους από τον μόνιμο μηχανισμό στήριξης ESM. Το ποσό που θα προβλέπεται στο νέο πακέτο θα είναι της τάξεως των 10-20 δισεκατομμύρια ευρώ αναφέρουν πληροφορίες από το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα πάντα με το Spiegel.

Το νέο δανειακό πρόγραμμα θα συνδέεται με τον όρο η ελληνική κυβέρνηση να υλοποιήσει με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων.

Deutsche Welle: Ένα συμπληρωματικό πακέτο, το πιθανότερο σενάριο

Εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών διέψευσε στο Reuters ότι σχεδιάζεται νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, παραπέμποντας στις σχετικές δηλώσεις του γερμανού υπουργού Οικονομικών Σόιμπλε.

Υπενθυμίζεται ότι ο χριστιανοδημοκράτης πολιτικός υποστήριξε σε συνέντευξή του προς την οικονομική επιθεώρηση Wirtschaftswoche ότι «μετά την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος, το οποίο -όπως σημειώνει- εξελίσσεται με αρκετή επιτυχία, μπορεί να υπάρξει ακόμα περαιτέρω χρηματοδοτική ανάγκη». Σύμφωνα με τον Σόιμπλε «το εάν, το πότε και το πώς, θα το γνωρίζουμε στα μέσα του 2014». Επίσης η βοήθεια θα εξαρτηθεί και από το κατά πόσο η Ελλάδα έχει ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Deutsche Welle, το πιθανότερο σενάριο για την κάλυψη των χρηματοδοτικών κενών της Ελλάδας είναι ένα συμπληρωματικό πακέτο βοήθειας από τον ESM, (το οποίο δεν θα ονομασθεί τρίτο πακέτο) με όρους «που δεν θα προκαλούσαν εντάσεις», ενώ δεν γίνεται καμία συζήτηση για ενδεχόμενο «κούρεμα» ή ελάφρυνση του χρέους πριν από την δημοσιοποίηση των στοιχείων από τη Eurostat.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

DW: Γιατί (δεν) είχε δίκιο ο Σόιμπλε για την Ελλάδα

DW: Τα απομνημονεύματα του Σόιμπλε με 100 σελίδες για την ελληνική κρίση

Πέθανε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε ηλικία 81 ετών

Ο Τσίπρας διέλυσε τον Βαρουφάκη: Λέει «ανοησίες» – «Να πάει να βρει τον φίλο του τον Σόιμπλε»

Σόιμπλε: Είχα συμβουλέψει η Ελλάδα να φύγει προσωρινά από τη νομισματική ένωση

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr