Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Λιου στριμώχνει Σόιμπλε για το χρέος

Ο Λιου στριμώχνει Σόιμπλε για το χρέος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε νέα παρέμβαση προς τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προχώρησε ο ομόλογός του των ΗΠΑ Τζακ Λιου, ζητώντας του ευελιξία προκειμένου να υπάρξει ουσιαστική ελάφρυνση του ελληνικού χρέους,  όπως αναφέρει η Wall Street Journal.

Στη κατ’ ιδίαν συζήτηση που είχαν στο περιθώριο της συνάντησης των G7,  ο Λιου υπογράμμισε την ανάγκη η Ευρώπη «να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της για να βάλει το χρέος της Ελλάδας σε έναν βιώσιμο δρόμο μέσα από ουσιαστική ελάφρυνση» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου.

Ο Λιου είπε στον Σόιμπλε ότι «όλες οι πλευρές πρέπει να είναι ευέλικτες προκειμένου να υπάρξει ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων».

Οι δύο υπουργοί συζήτησαν για την ανάγκη εποικοδομητικής συνεργασίας ανάμεσα στο ΔΝΤ, την Ελλάδα και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, προκειμένου να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση, καθώς και το να βρεθεί μια διαχρονικά βιώσιμη λύση για το ελληνικό ζήτημα.

Αντίστοιχο ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Αμερικανός ΥΠΟΙΚ στον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα.

Υπογράμμισε την ανησυχία της Ουάσινγκτον για το ενδεχόμενο κινδύνου για την παγκόσμια ανάπτυξη, καθώς η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με την προοπτική χρεοκοπίας τον Ιούλιο, στην περίπτωση που δεν λάβει χρήματα από το πρόγραμμα διάσωσης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ αποκτά πάνω από 600 drones «καμικάζι» Rogue 1

Παροχή τακτικών οχημάτων στον Λιβανέζικο Στρατό από τις ΗΠΑ: Πιθανή πώληση 90,5 εκατ. δολαρίων

Πάνω από 1.000 Αμερικανοί χριστιανοί προσευχήθηκαν μαζικά για την Ιερουσαλήμ στο Δυτικό Τείχος

Μουντιάλ 2026: Αυτοί είναι οι 12 όμιλοι που προέκυψαν από την κλήρωση

H FIFA απένειμε βραβείο Ειρήνης στον Ντόναλντ Τραμπ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr