ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σχέδιο της ΕΚΤ για μείωση των “κόκκινων” δανείων

Σχέδιο της ΕΚΤ για μείωση των “κόκκινων” δανείων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Mη δεσμευτικές οδηγίες στις τράπεζες της Ευρωζώνης σχετικά τη διαχείριση των κόκκινων δανείων σχεδιάζει να δώσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), έως τα τέλη του 2016 ή τις αρχές του 2017, αναφέρει δημοσίευμα του Reuters που επικαλείται πηγές της κεντρικής τράπεζας.

Η ΕΚΤ, η οποία επιβλέπει 129 από τις μεγαλύτερες τράπεζες της Ευρωζώνης, θα θέσει εμπιστευτικά ποσοτικούς και ποιοτικούς στόχους, αλλά δεν θα δοθούν όλοι κατ’ ανάγκην γραπτώς, δήλωσαν οι ίδιες πηγές. Αυτό θα δώσει στις τράπεζες κάποια ευελιξία και δείχνει ότι η ΕΚΤ θα βασισθεί, τουλάχιστον αρχικά, κυρίως στην πειθώ, αναφέρει το δημοσίευμα.

Οι τράπεζες της Ευρωζώνης, που υφίστανται το βάρος κόκκινων δανείων ύψους περίπου 900 δισ. ευρώ, έχουν καθυστερήσει να αντιμετωπίσουν αυτό το κατάλοιπο της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους, φοβούμενες ότι διαγραφές των δανείων αυτών θα οδηγούσαν σε ζημιές, περιορίζοντας τα μερίσματα και τις αμοιβές των διευθυντικών στελεχών, σημειώνει το Reuters.

Ώθηση στις τράπεζες

Οι εποπτικές Αρχές θέλουν, ωστόσο, να δώσουν ώθηση στις τράπεζες, καθώς το τεράστιο ύψος των προβληματικών δανείων συμπιέζει την αποτίμηση των τραπεζών, αυξάνει το κόστος χρηματοδότησής τους και τελικά συγκρατεί την οικονομική ανάπτυξη, αντικρούοντας τη στήριξη που προσπαθεί να δώσει η ΕΚΤ με τη νομισματική πολιτική της.

Η ΕΚΤ εκτιμά ότι το 7,1% των τραπεζικών δανείων της Ευρωζώνης δεν εξυπηρετούνταν στο τέλος του 2013, ποσοστό που είναι σχεδόν πενταπλάσιο από αυτό στις ΗΠΑ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Tην εφαρμογή για όλους τους δανειολήπτες της ρύθμισης του νόμου Κατσέλη ζητά η αντιπολίτευση

Νόμος Κατσέλη: Νομοθετική ρύθμιση του υπ. Οικονομικών – Τι προβλέπει για δόσεις και αποπληρωμή

Τα πέντε μέτρα του Τσίπρα για να σωθεί ο λαός και η πατρίδα – Δωρεάν μεταφορές, φθηνή ενέργεια, στεγαστικό, κατάργηση Πανελλαδικών Εξετάσεων – Υγεία και Παιδεία

Άρειος Πάγος: Υπέρ των δανειοληπτών του νόμου Κατσέλη η απόφαση για τον υπολογισμό των τόκων

Ο Άδωνις Γεωργιάδης παραδέχθηκε ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν θα ξεπληρώσουν ποτέ τα δάνειά τους – Ο λαός θα πληρώσει το 1 δισ. που χρωστάνε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr