Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αξιωματούχος Ε.Ε.: Υψηλότερο από τις προβλέψεις το πρωτογενές πλεόνασμα στην Ελλάδα το 2016

Αξιωματούχος Ε.Ε.: Υψηλότερο από τις προβλέψεις το πρωτογενές πλεόνασμα στην Ελλάδα το 2016
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μεταξύ 2% και 3% του ΑΕΠ αναμένεται να διαμορφωθεί το πρωτογενές πλεόνασμα της Ελλάδας το 2016, σύμφωνα με αξιωματούχο των Βρυξελλών, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Σε περίπτωση που διαμορφωθεί σε αυτό το επίπεδο, ο στόχος θα είναι αρκετά υψηλότερος έναντι του αρχικού με βάση το συμφωνηθέν πρόγραμμα βοήθειας. Ο στόχος του 2016 αφορούσε πλεόνασμα 0,5% του ΑΕΠ.
Ω
Από την πλευρά του, το ΔΝΤ θεωρεί ότι το πλεόνασμα του 2016 θα ανέλθει μόλις στο 0,9%, ενώ η Κομισιόν εκτιμά ότι θα διαμορφωθεί πέριξ του 2%

Οι ελληνικές αρχές από την πλευρά τους, εκτιμούν ότι το πλεόνασμα θα «κλείσει» πέριξ του 3,5% του ΑΕΠ.

«Κομισιόν και θεσμοί αξιολογούν τα δεδομένα» επισημαίνει η ίδια πηγή, προσθέτοντας ότι είναι αρκετά πιθανό «ο στόχος να έχει ξεπεραστεί σε μεγάλο ποσοστό».

Παράλληλα, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος ανέφερε πως τα έσοδα από τις ελληνικές ιδιωτικοποιήσεις, συμπεριλαμβανομένου και του λιμανιού της Θεσσαλονίκης και το διεθνές αεροδρόμιο της Αθήνας, αναμένεται να φθάσουν το 2,4 δισ. ευρώ φέτος και τα 1,9 δισ. ευρώ το 2018.

Το ύψος του πρωτογενές πλεονάσματος, αναμένεται να έχει καθοριστική σημασία στις διαπραγματεύσεις μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και δανειστών.

Τα επίσημα στοιχεία για τα δημοσιονομικά μεγέθη της Ελλάδας θα καταστούν γνωστά τον προσεχή Απρίλιο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Προστατεύοντας την Ευρώπη – Αποκαλύπτοντας την αυξανόμενη απειλή της Μουσουλμανικής Αδελφότητας

Ο Φαραντούρης καλεί την Κομισιόν να πάρει θέση για τον 25ο μεσημβρινό και την τουρκική επιθετικότητα στο Αιγαίο

Μητσοτάκης από Σύνοδο Κορυφής: «Συμβούλιο Ειρήνης» μόνο για τη Γάζα – Οχι σε νέο οργανισμό

Έκτακτη συνάντηση των Ευρωπαίων ηγετών την Πέμπτη για τη Γροιλανδία μετά τις απειλές Τραμπ

Ευρωπαίος Επίτροπος Άμυνας: Η στρατιωτική κατάληψη της Γροιλανδίας από τις ΗΠΑ θα σημάνει το τέλος του ΝΑΤΟ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr