ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στο στόχαστρο του Τραμπ το Βερολίνο και για το διεθνές εμπόριο – Οι Γερμανοί ανησυχούν

Στο στόχαστρο του Τραμπ το Βερολίνο και για το διεθνές εμπόριο – Οι Γερμανοί ανησυχούν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Νέα πυρά προς την Ουάσιγκτον εξαπέλυσε το Βερολίνο, με αφορμή τη στάση της Αμερικανικής κυβέρνησης απέναντι στο διεθνές εμπόριο και την επιβολή προστατευτικών μέτρων.

Η υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας, Μπριγκίτε Τσίπρις, άσκησε κριτική στην κυβέρνηση Τραμπ για τα νέα διατάγματα σχετικά με το ύψος των εμπορικών ελλειμμάτων.

Σημειώνεται ότι η Ουάσιγκτον αποφάσισε τη διεξαγωγή έρευνας για τη διερεύνηση των αιτιών των ελλειμμάτων και την τιμωρία κρατών, τα οποία καταχρώνται τους κανόνες εμπορίου.

«Οι ΗΠΑ θέλουν να απομακρυνθούν από το ελεύθερο εμπόριο και τις εμπορικές συμφωνίες» δήλωσε η Γερμανίδα πολιτικός.

«Πρέπει να επιδιώξουμε έναν εποικοδομητικό διάλογο και να εξηγήσουμε ότι οι λόγοι για το εμπορικό έλλειμμα δεν βρίσκονται μόνο στο εξωτερικό» έσπευσε να προσθέσει.

Τα τελευταία χρόνια, το εμπορικό ισοζύγιο των ΗΠΑ βαίνει ελλειμματικό, καθώς ενδεικτικά, το έλλειμμα με τη Γερμανία κατέγραψε αύξηση σχεδόν 20 δισ. ευρώ από το 2006 έως το 2016.

Τον προηγούμενο μήνα, στενός σύμβουλος του Τραμπ επιτέθηκε στη Γερμανία, κατηγορώντας το Βερολίνο πως εκμεταλλεύεται το «φθηνό» ευρώ, προκειμένου να στηρίζει τις εξαγωγές της.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δημοσκόπηση: Σημαντικό προβάδισμα Ρούμπιο έναντι Αντιπροέδρου Βανς για το 2028

Κώστας Καραμανλής: Νέες βολές κατά Μητσοτάκη για την εξωτερική πολιτική, με αφορμή την Κίνα

Ο Σι Τζινπίνγκ προειδοποιεί τον Τραμπ: Ξεχάστε την Ταϊβάν, μπορεί να μας οδηγήσει σε σύγκρουση

Τραμπ: Ο πρόεδρος Σι δεν θα στείλει όπλα στο Ιράν και πρότεινε να βοηθήσει για το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ

Τι είναι η «παγίδα του Θουκυδίδη» και γιατί έκανε ο Σι Τζινπίνγκ αναφορά σε αυτήν όταν συνάντησε τον Τραμπ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr