Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ντέκλαν Κοστέλο: H Ελλάδα βρίσκεται στο τελικό έτος του προγράμματος

Ντέκλαν Κοστέλο: H Ελλάδα βρίσκεται στο τελικό έτος του προγράμματος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ντέκλαν Κοστέλο,

Για «μεγάλη πρόοδο» στην Ελλάδα έκανε λόγο ο εκπρόσωπος της Κομισιόν στους θεσμούς, Ντέκλαν Κοστέλο, ο οποίος χαρακτήρισε «σημαντική για τη βιωσιμότητα του χρέους» την εξειδίκευση των μεσοπρόθεσμων μέτρων ελάφρυνσης.

Από το βήμα συνεδρίου του Economist, ο Ευρωπαίος τεχνοκράτης υποστήριξε ότι «η Ελλάδα βρίσκεται στο τελικό έτος του προγράμματος», ενώ σημείωσε ότι «η χώρα επέστρεψε ξανά στο σημείο που βρισκόταν το 2014».

Μάλιστα, ο ίδιος έστειλε μήνυμα προς το ΔΝΤ, καθώς ανέφερε ότι είναι πολύ σημαντικό, για την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος, να εφαρμοστούν τα συμφωνηθέντα από την ελληνική κυβέρνηση, ωστόσο σημείωσε πως είναι επίσης σημαντικό να μην υπάρξουν νέες απαιτήσεις πολιτικής από την κυβέρνηση, πέραν των όσων έχουν συμφωνηθεί.

«Είναι πολύ σημαντικό αυτή η ευκαιρία να μην χαθεί ξανά» έσπευσε να προσθέσει και κάλεσε την κυβέρνηση να αναλάβει την ιδιοκτησία των μεταρρυθμίσεων.

Στο πλαίσιο αυτό, ξεκαθάρισε ότι «δεν πρέπει να βρεθούμε ξανά αντιμέτωποι με επιπλέον αξιώσεις της κυβέρνησης» και υποστήριξε ότι η Αθήνα θα πρέπει «απλώς να εφαρμοστεί ό,τι έχει συμφωνηθεί».

Από το βήμα συνεδρίου του Economist, ο Ευρωπαίος τεχνοκράτης υποστήριξε ότι «η Ελλάδα βρίσκεται στο τελικό έτος του προγράμματος», σημειώνοντας ότι «η χώρα επέστρεψε ξανά στο σημείο που βρισκόταν το 2014». «Είναι πολύ σημαντικό αυτή η ευκαιρία να μην χαθεί ξανά» πρόσθεσε και κάλεσε την κυβέρνηση να αναλάβει την ιδιοκτησία των μεταρρυθμίσεων.

Για αυτό και ξεκαθάρισε ότι «δεν πρέπει να βρεθούμε ξανά αντιμέτωποι με επιπλέον αξιώσεις της κυβέρνησης» και υποστήριξε ότι η Αθήνα θα πρέπει «απλώς να εφαρμοστεί ό,τι έχει συμφωνηθεί». Ενώ κατέληξε «Η Ευρώπη είναι εδώ για να βοηθήσει, καθώς έχει εκταμιεύσει 35 δισ. την περίοδο μετά το 2014 και απομένουν ακόμη 20 δισ. προς εκταμίευση».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Σταϊκούρας ενημέρωσε την Κομισιόν για τις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία

Κοστέλο: Οι Ευρωπαίοι να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους για το χρέος

Κοστέλο: Σε καλό δρόμο η Ελλάδα για να βγει από το μνημόνιο τον Αύγουστο

Μήνυμα θεσμών: Οχι άλλα μέτρα, αλλά τηρήστε τα συμφωνηθέντα

Κοστέλο της Κομισιόν: Δεν χρειάζεται κανένα επιπλέον μέτρο από την Ελλάδα – Να τη βοηθήσουμε να βγει στις αγορές

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr