Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κοστέλο της Κομισιόν: Δεν χρειάζεται κανένα επιπλέον μέτρο από την Ελλάδα – Να τη βοηθήσουμε να βγει στις αγορές

Κοστέλο της Κομισιόν: Δεν χρειάζεται κανένα επιπλέον μέτρο από την Ελλάδα – Να τη βοηθήσουμε να βγει στις αγορές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την άποψη ότι η Ελλάδα έχει εφαρμόσει ένα «τεράστιο, χωρίς προηγούμενο» πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων εξέφρασε ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Κομισιόν στο ελληνικό πρόγραμμα, Ντέκλαν Κοστέλο, στην ομιλία του στο συνέδριο του «Economist» στη Φρανκφούρτη.

Όπως ανέφερε, τα περίπου τα 120 προαπαιτούμενα από τα 140 αυτής της αξιολόγησης έχουν ήδη εφαρμοστεί, ενώ προσέθεσε πως τα υπόλοιπα αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στις επόμενες 10 ημέρες προκειμένου να λάβει η Ελλάδα την επόμενη δόση, μετά και την «πολύ θετική» αξιολόγηση στο περασμένο Eurogroup.

Ως εκ τούτου, τόνισε ο Ντ. Κοστέλο, πως η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζει πλέον δημοσιονομικό πρόβλημα, πως κατά τη γνώμη της Επιτροπής δεν χρειάζεται να ληφθεί κανένα επιπλέον μέτρο και πως προτεραιότητα πλέον είναι να «βοηθήσουμε την Ελλάδα να επανακτήσει την πρόσβαση στις αγορές».

Ωστόσο, επισήμανε πως η ουσιαστική εφαρμογή των συμφωνημένων μεταρρυθμίσεων θα φανεί το επόμενο διάστημα και ότι σημαντικός παράγοντας για την επιστροφή των επενδύσεων είναι οι «ιδιοκτησία» του προγράμματος από την ελληνική κυβέρνηση και κυρίως του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων.

Από την πλευρά του και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννης Στουρνάρας που συμμετείχε στο εν λόγω πάνελ υπογράμμισε πως το χρέος μπορεί να μειωθεί πιο αποτελεσματικά μέσω των ιδιωτικοποιήσεων παρά μέσω των υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων, που έχουν «κοινωνικό κόστος».

Σε ό,τι αφορά το χρέος, ο εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας στο «κουαρτέτο», Νικόλα Τζιαμαρόλι εξέφρασε την άποψη ότι δίνεται πολύ μεγαλύτερη σημασία στη συζήτηση για το χρέος από αυτή που είναι αναγκαία, για «πολιτικούς» λόγους.

Ειδικότερα, τόνισε ότι η Ελλάδα έχει ήδη λάβει μια σημαντική ελάφρυνση του χρέους το 2012 μέσω του PSI, οι συνθήκες δανεισμού από τον ΕΜΣ είναι πολύ ευνοϊκές και τέλος, ήδη εφαρμόζονται τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, ενώ υπάρχει αρκετή σαφήνεια και για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα.

«Οι εταίροι της Ελλάδα έχουν δεσμευτεί να της παράσχουν στήριξη μακροπρόθεσμα. Το αποδεικνύουν τόσο οι προηγούμενες προσπάθειες ελάφρυνσης χρέους όσο και οι ενδεχόμενες μέλλουσες» τόνισε ο ίδιος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

FOCUS: Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο η Ελλάδα για «ανεπαρκή» μέτρα για τις φυσικές καταστροφές

Φον ντερ Λάιεν: Στο Κάιρο στις 17 Μαρτίου μαζί με Μητσοτάκη, Μελόνι και Ντε Κροο

Εκπρόσωπος Κομισιόν: Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικά για να αποποιηθεί τις ευθύνες του

EURACTIV: Καμία προστασία για τις παράτυπες μετανάστριες στην οδηγία της ΕΕ για την έμφυλη βία

Νέο «ρεζιλίκι» για την κυβέρνηση Μητσοτάκη – Ένα βήμα πριν την παραπομπή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...