Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γρηγορότερη έξοδο από το πρόγραμμα “βλέπει” ο Ρέγκλινγκ: Εφικτή και σε 10 μήνες

Γρηγορότερη έξοδο από το πρόγραμμα “βλέπει” ο Ρέγκλινγκ: Εφικτή και σε 10 μήνες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Βέβαιος ότι η Ελλάδα μπορεί να βγει από το τρέχον πρόγραμμα βοήθειας σε 10 μήνες και να αναχρηματοδοτείται αυτόνομα από τις αγορές, αν η κυβέρνηση ακολουθήσει τις μεταρρυθμίσεις που έχουν συμφωνηθεί εμφανίστηκε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ) Κλάους Ρέγκλινγκ.

Σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα Figaro χαρακτήρισε καλή ένδειξη την πρώτη επιτυχημένη έκδοση ομολόγου το καλοκαίρι, ενώ σημείωσε ότι η πρόοδος της Ελλάδας ήταν σημαντική καθώς πέρυσι είχε πλεόνασμα στον προϋπολογισμό μεγαλύτερου του 15% του ΑΕΠ του 2009.

Ο Ρέγκλινγκ δήλωσε ότι η Ευρωζώνη χρειάζεται έναν πρόσθετο προϋπολογισμό για τις περιπτώσεις ασύμμετρων οικονομικών σοκ, που θα μπορούσε να αντιστοιχεί στο 1% έως 2% του ΑΕΠ της, δηλαδή σε 100 έως 200 δισ. ευρώ.

«Έχουμε ήδη μέσα για να μειώνουμε τις αποκλίσεις εντός της ΕΕ», πρόσθεσε, «για παράδειγμα μεταβιβάσεις προς φτωχότερες χώρες στο πλαίσιο του προϋπολογισμού της ΕΕ και των επενδυτικών προγραμμάτων του σχεδίου Γιούνκερ. Τα μέσα αυτά θα μπορούσαν να ενισχυθούν» τόνισε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Όσον αφορά τη μετεξέλιξη του ΕΜΣ σε ένα Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο ο Ρέγκλινγκ είπε ότι σχεδόν όλες οι χώρες στηρίζουν μία τέτοια εξέλιξη, αλλά επί του παρόντος δεν έχει ληφθεί κάποια απόφαση.

Το ΕΝΤ, σημείωσε, θα αναλάβει κατά πάσα πιθανότητα συγκεκριμένα καθήκοντα που επιτελούσε έως τώρα στην Ευρώπη το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Υπογράμμισε την ανάγκη η Ευρωζώνη να έχει έναν υπουργό Οικονομικών, που θα συντονίζει τις οικονομικές πολιτικές των χωρών και θα την εκπροσωπεί στα διεθνή όργανα, όπως τη G20 και το ΔΝΤ.«Αλλά αυτό θα πάρει σίγουρα κάποια χρόνια», πρόσθεσε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ευρώ: 25 χρόνια επιτυχίας και γκρίνιας

Πληθωρισμός: 2.9% στην ευρωζώνη αλλά 3,9% στην Ελλάδα

Υπ. Εργασίας: 24 ερωτήσεις-απαντήσεις για το πρόγραμμα χορήγησης στεγαστικών δανείων σε νέους

Οι προβλέψεις Μεντβέντεφ για το 2023: Έρχεται τέταρτο Ράιχ, εμφύλιος στις ΗΠΑ, ο Έλον Μασκ πρόεδρος

Σόιμπλε: Είχα συμβουλέψει η Ελλάδα να φύγει προσωρινά από τη νομισματική ένωση

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr