ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Τουρκία,


















































Ο Τραμπ κοινοποίησε εικόνα-προειδοποίηση για «καταιγίδα που πλησιάζει»
Αυτοκινητοπομπή αναχώρησε από τη Δυτ. Λιβύη για τη Γάζα - Τουρκικός στολίσκος με «ακτιβιστές» πλέει προς τη Γάζα
ΔΠΔ: Νέες εντάλματα σύλληψης κατά πέντε Ισραηλινών αξιωματούχων
Ισραήλ και ΗΠΑ προετοιμάζονται για νέα πλήγματα κατά του Ιράν ακόμη και την επόμενη εβδομάδα
Το Ιράν λανσάρει ψηφιακή πλατφόρμα πληρωμών για τη διέλευση από τα Στενά του Ορμούζ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Η τουρκική λίρα βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση επειδή η τουρκική κεντρική τράπεζα ακολουθεί τις απαιτήσεις του προέδρου Ερντογάν, γράφει η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.
«Η τιμή της τουρκικής λίρας σπάει το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο.
»Για πρώτη φορά στην ιστορία, σήμερα το ευρώ ισοδυναμεί με περισσότερες από πέντε λίρες.
»Επίσης, σε σχέση με το δολάριο ΗΠΑ, το τουρκικό νόμισμα κατέγραψε σήμερα νέο αρνητικό ρεκόρ», γράφει η εφημερίδα.
Οι εμπειρογνώμονες το αποδίδουν κυρίως στο υψηλό έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών και τα χαμηλά πραγματικά επιτόκια.
Αν και η οικονομική ανάπτυξη έχει ενισχυθεί, η τουρκική κεντρική τράπεζα δεν αντισταθμίζει το χαμηλό πραγματικό επιτόκιο με σημαντικές αυξήσεις των επιτοκίων αλλά ακολουθεί τα επανειλημμένα αιτήματα του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Οι ειδικοί προειδοποιούν για υπερθέρμανση της οικονομίας, καθώς τα φτηνά δάνεια υπερβαίνουν τη ζήτηση και μπορεί να οδηγήσουν σε στασιμότητα ή ακόμα και ύφεση, σημειώνει η γερμανική εφημερίδα.























































