Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ρέγκλινγκ υμνεί την Ελλάδα για τις οικονομικές της επιδόσεις

Ο Ρέγκλινγκ υμνεί την Ελλάδα για τις οικονομικές της επιδόσεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το “εγκώμιο” της Ελλάδας αλλά και… του εαυτού του ίσως έπλεξε ο Κλάους Ρέγκλινγκ, ο οποίος τόνισε πως οι πέντε χώρες της Ευρωζώνης που χρηματοδοτήθηκαν από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) είναι σήμερα μεταξύ των οικονομιών με τις καλύτερες επιδόσεις στην Ευρώπη.

Σε συνέντευξή του στο Bloomberg ο Ρέγκλινγκ είπε ότι ο ESM δημιουργήθηκε στο απόγειο της κρίσης, και ότι στα τελευταία επτά-οκτώ χρόνια έδωσε δάνεια σε πέντε χώρες που έχασαν την πρόσβασή τους στις αγορές, εκταμιεύοντας 280 δισ. ευρώ.

«Και αυτό διασφάλισε τη διατήρηση της ενότητας της Ευρωζώνης, επειδή ο κίνδυνος ήταν ότι κάποιες χώρες θα μπορούσε να είχαν αναγκασθεί να εγκαταλείψουν το ευρώ.

Έτσι, αυτό δεν συνέβη, είναι καλό, διατηρήσαμε τη σταθερότητα. Και στην πορεία, οι πέντε χώρες που έλαβαν χρήματα από τα ιδρύματά μου εφάρμοσαν δραστικές μεταρρυθμίσεις. Και αυτός είναι ο λόγος που είναι σήμερα μεταξύ των οικονομιών με τις καλύτερες επιδόσεις στην Ευρώπη», δήλωσε ο επικεφαλής του ESM.

Ερωτηθείς αν ο ESM θα μετατραπεί σε Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο, ο Ρέγκλινγκ απάντησε ότι υπάρχει συζήτηση γι’ αυτό το θέμα, αλλά πρόσθεσε ότι οι συζητήσεις αυτές δεν είναι ποτέ εύκολες στην Ευρώπη, καθώς θα πρέπει να συμφωνήσουν και να βρουν έναν συμβιβασμό 19 ανεξάρτητες χώρες. Γενικά, όμως, σημείωσε, «τα κράτη – μέλη μας πιστεύουν ότι ο ESM θα πρέπει να παίξει ισχυρότερο ρόλο στο μέλλον, μαζί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία θα έχει επίσης ενεργό ρόλο στην περίπτωση που υπάρξει νέα κρίση».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μακρόν: «Ίσως χρειαστεί στρατός στην Ουκρανία» – «Μεσαίου μεγέθους δύναμη η Ρωσία»

Οι γυναίκες στην ΕΕ ζουν 5,4 χρόνια περισσότερο από τους άνδρες – Τι ισχύει για την Ελλάδα

Φον ντερ Λάιεν: Στο Κάιρο στις 17 Μαρτίου μαζί με Μητσοτάκη, Μελόνι και Ντε Κροο

Βορίδης για Μπελέρη: Η απόφαση της Αλβανίας οδηγεί την Ελλάδα σε βέτο

Εμφύλιο στην Ευρώπη προκαλεί ο Πούτιν – Βρετανία και Γαλλία εναντίον Γερμανίας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr