Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έρχονται διαγραφές οφειλών στο ΤΕΒΕ για χιλιάδες μπλοκάκια – Ποιοι οφελούνται

Έρχονται διαγραφές οφειλών στο ΤΕΒΕ για χιλιάδες μπλοκάκια – Ποιοι οφελούνται
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ρύθμιση με την οποία θα απαλλαγούν από τις οφειλές που έχουν κυρίως προς το πρώην ΤΕΒΕ οι ασφαλισμένοι διαφόρων κατηγοριών ετοιμάζει η κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα ανάσα σε χιλιάδες ασφαλισμένους αναμένεται να δώσει η νέα νομοθετική πρωτοβουλία του Υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης Αναστάσιου Πετρόπουλου, με την οποία θα απαλλαγούν από τις οφειλές που έχουν κυρίως προς το πρώην ΤΕΒΕ οι ασφαλισμένοι διαφόρων κατηγοριών οι οποίοι εκτός από τις εισφορές που πλήρωναν στο δικό τους ταμείο, για παράδειγμα δημοσιογράφοι ή αγρότες, πλήρωναν ή χρεώνονταν με δεκάδες χιλιάδες ευρώ ως βεβαιωμένες οφειλές από τον πρώην ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ).

Την επόμενη εβδομάδα θα κατατεθεί στην βουλή γενική ρύθμιση η οποία θα δίνει λύση σε ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί πάρα πολλά χρόνια χιλιάδες ασφαλισμένους τους οποίους «κυνηγούσε» επί χρόνια ο πρώην ΟΑΕΕ.

Για το θέμα αυτό ο κ. Πετρόπουλος μιλώντας το πρωί στην τηλεόραση της ΕΡΤ είπε χαρακτηριστικά:

«Προωθούμε τώρα νομοθετική διάταξη την οποία θα καταθέσουμε τις επόμενες ημέρες για να απαλλαγούν από οφειλές εκείνοι που ήταν διπλά χρεωμένοι διότι διεκδικούσαν διαφορετικοί φορείς ασφάλισης την περίπτωση της εισφοράς τους».

Μάλιστα ο κ. Πετρόπουλος σημείωσε ότι:

«Παράδειγμα χαρακτηριστικό είναι οι πολλοί δημοσιογράφοι, εσείς δεν το λέτε έντονα» και τόνισε πως «το είπα και στην βουλή, δεν είδα ούτε τις εφημερίδες των δημοσιογράφων να γράφουν για το πρόβλημα των δημοσιογράφων που κυνηγιούνται από το σύστημα με χρέη εκατό και εκατόν πενήντα και διακόσιες χιλιάδες ευρώ, επειδή δεν κατέβαλαν εισφορές ταυτόχρονα και στον ΟΑΕΕ που τους χρέωνε το συγκεκριμένο ταμείο και πολλές φορές αγνοούσαν αυτή την οφειλή.

»Πάμε τώρα να σώσουμε αυτό τον κόσμο. Θα το κάνουμε τώρα και αυτό δείχνει την καλή πορεία της χώρας που αποκτά πεδίο ελευθερίας να λύνει τέτοια προβλήματα».

Παράλληλα, υπενθύμισε και άλλες θετικές παρεμβάσεις, που έχουν γίνει, όπως «η αποδέσμευση της επαγγελματικής ιδιότητας από την υποχρέωση ασφάλισης.

»Με τη διάταξη αυτή, δώσαμε τη δυνατότητα στους επιστήμονες, που επειδή είχαν την ιδιότητα, ήταν υποχρεωμένοι να πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές, χωρίς να έχουν έσοδα …υπήρχαν χιλιάδες οφειλέτες τους οποίους κυνηγάει το σύστημα….Καταργήσαμε αυτήν την υποχρέωση. Αυτή ήταν δήμευση».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Εθνική σύνταξη», το «παγόβουνο» του ασφαλιστικού

Η Όλγα Κεφαλογιάννη ρωτά τον Χατζηδάκη για τις αυξήσεις ασφαλιστικών εισφορών δικηγόρων

Πνιγμένοι στα χρέη οι Έλληνες – Χρωστούν 260 δισ. ευρώ σε εφορία, ασφαλιστικά ταμεία και τράπεζες

Προεκλογική εξαγγελία Χατζηδάκη: «Τάζει» παραγραφή χρεών ασφαλισμένων προς τον ΕΦΚΑ

Κοινωνικός Τουρισμός: Ξεκινούν από την Τετάρτη οι αιτήσεις για 25.000 συνταξιούχους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr