Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πνιγμένοι στα χρέη οι Έλληνες – Χρωστούν 260 δισ. ευρώ σε εφορία, ασφαλιστικά ταμεία και τράπεζες

Πνιγμένοι στα χρέη οι Έλληνες – Χρωστούν 260 δισ. ευρώ σε εφορία, ασφαλιστικά ταμεία και τράπεζες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Πνιγμένοι στα χρέη σε εφορία, ασφαλιστικά ταμεία και τράπεζες είναι οι Έλληνες, με τις «κόκκινες» οφειλές τους να φθάνουν τα 260,96 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, το συνολικό ληξιπρόθεσμο υπόλοιπο μόνο στην εφορία στο τέλος του Ιουλίου του 2022 διαμορφώθηκε στα 112,6 δισ. ευρώ, αυξημένο κατά 3,7 δισ. ευρώ σε σχέση με τον Ιούλιο του 2021.

Μάλιστα, ο συνολικός αριθμός των οφειλετών προς την εφορία στο τέλος του Ιουλίου του 2022 σημειώνει αύξηση κατά 741.827 πρόσωπα (φυσικά και νομικά) σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2021, με αποτέλεσμα να διαμορφώνεται στους 4.230.900 οφειλέτες, όπως καταγράφεται στην έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής για το δεύτερο τρίμηνο.

Σε ό,τι αφορά στα Ασφαλιστικά Ταμεία, όπως καταγράφεται στη 2η Τριμηνιαία Έκθεση Προόδου Έτους 2022 του ΚΕΑΟ, το σύνολο των ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών οφειλών στο τέλος του Ιουνίου 2022 διαμορφώθηκε στα 43,4 δισ. ευρώ, δηλαδή παρουσίασε αύξηση κατά 590,4 εκατ. ευρώ σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Η αύξηση αυτή προέρχεται τόσο από την αύξηση των κύριων οφειλών (κατά 180 εκατ. ευρώ) όσο και των πρόσθετων τελών (κατά 410,4 εκατ. ευρώ).

Σε ετήσια βάση, αύξηση παρουσίασε ο αριθμός των μητρώων των οφειλετών κατά 439.201, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των μητρώων με οφειλές σε ασφαλιστικά ταμεία να διαμορφώνεται στο τέλος του δεύτερου τριμήνου του 2022 σε 2.392.558 μητρώα.

Τέλος,τα «κόκκινα» δάνεια που διαχειρίζονται οι Εταιρείες Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις (funds) στο δεύτερο τρίμηνο του έτους, ξεπέρασαν τα 89,96 δισ. ευρώ σε ονομαστική αξία, σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος.

Ακόμη, τα «κόκκινα δάνεια» που διαχειρίζονται αυτή τη στιγμή οι τράπεζες είναι κοντά στα 15 δισ. ευρώ, σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ ο στόχος είναι να «πέσουν» κοντά στα 10 δισ. ευρώ στο τέλος του έτους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τρώνε από τα έτοιμα οι Έλληνες λόγω ακρίβειας – Μείωση καταθέσεων τον Ιανουάριο κατά 5,2 δισ. ευρώ

Δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο: Η κυβέρνηση τους αφήνει στα «νύχια» των τραπεζών

Οι τράπεζες της Τουρκίας ακυρώνουν ρωσικούς λογαριασμούς υπό τον φόβο αμερικανικών κυρώσεων

Πετράλωνα: Έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού στην είσοδο τράπεζας

Φλώρινα: Θύμα «phishing» 33χρονη – 53χρονος της «άδειασε» τον τραπεζικό της λογαριασμό

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr