Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το ΔΝΤ επιστρέφει στην Αργεντινή – Σε ελεύθερη πτώση το νόμισμα της χώρας

Το ΔΝΤ επιστρέφει στην Αργεντινή – Σε ελεύθερη πτώση το νόμισμα της χώρας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Συνομιλίες με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) προκειμένου να διασφαλιστεί πιστωτική γραμμή για τη χώρα, δήλωσε πως ξεκινά άμεσα ο πρόεδρος της Αργεντινής, Μαουρίσιο Μάκρι.

Στο ηχογραφημένο διάγγελμά του, ο Αργεντίνος πρόεδρος αναφέρεται στις προκλήσεις των διεθνών συσχετισμών που θέλουν μια σειρά από οικονομίες να κλυδωνίζονται και τα εθνικά νομίσματα να δέχονται ισχυρές πιέσεις το τελευταίο διάστημα.

Η κίνηση αυτή σύμφωνα με τον Μάκρι γίνεται προκειμένου να θωρακιστεί η αργεντίνικη οικονομία, που δέχτηκε έντονες πιέσεις το τελευταίο διάστημα.

“Θα ξεκινήσουμε σήμερα τις διαδικασίες για να διασφαλίσουμε μεγαλύτερη στήριξη ώστε να αντιμετωπίσουμε το νέο διεθνές σενάριο και να αποφύγουμε μια κρίση” σχολίασε συγκεκριμένα ο πρόεδρος στο μήνυμα του από το προεδρικό μέγαρο.

“Το πρόβλημα που έχουμε σήμερα είναι πως είμαστε μια από τις χώρες του κόσμου που είναι περισσότερο εξαρτημένες από την εξωτερική χρηματοδότηση, εξαιτίας των τεράστιων δημόσιων δαπανών που κληρονομήσαμε” πρόσθεσε.

Την ίδια ώρα, ισχυρό πλήγμα δέχονται τα ομόλογα της χώρας με την απόδοση του 100ετούς ομολόγου μα σκαρφαλ΄νει σε επίπεδο ρεκόρ της τάξης του 8,38%.

Η καθοδική πορεία του νομίσματος και των ομολόγων συνεχίζεται παρά τις παρεμβάσεις τις κεντρικής τράπεζας, η οποία αύξησε το επιτόκιο στο 40% από 27,25% μέσα σε μια εβδομάδα και δαπάνησε 5 δισ. συναλλαγματικών αποθεμάτων για να συγκρατήσει την ελεύθερη πτώση του πέσο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Σκωτικός Τύπος: Το Ύπατο Συμβούλιο δια την Ελλάδα επαναδιαβεβαίωσε σχέσεις με τα Ύπατα Βραζιλίας και Αργεντινής – Ύπατοι από Κεντρική και Νότια Αμερική στην Αθήνα

Αργεντινή: Πάνω από το 57% του πληθυσμού βυθίστηκε στη φτώχεια

Ο Λάρι Σάμερς για την «επικών διαστάσεων ελληνική τραγωδία»: Το ΔΝΤ έκανε λάθη, η Ελλάδα δεν ήταν αθώο θύμα

ΔΝΤ: Δύο εκατομμύρια Ουκρανοί πρόσφυγες δεν θα επιστρέψουν στην Ουκρανία

Αργεντινή: Ο Μιλέι ορκίστηκε πρόεδρος, εξήγγειλε «σοκ» λιτότητας και τον ζητωκραύγαζαν!

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr