Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συμφωνία ΟΣΕ – Motor Oil για σιδηροδρομική διασύνδεση των διυλιστηρίων Κορίνθου

Συμφωνία ΟΣΕ –  Motor Oil για σιδηροδρομική διασύνδεση των διυλιστηρίων Κορίνθου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τη σύνδεση του ΟΣΕ με διυλιστήρια και βιομηχανικές μονάδες της Κορίνθου, συμφώνησαν Motor Oil και υπ. Μεταφορών με ορίζοντα ολοκλήρωσης τον ένα χρόνο.

Το έργο, όπως διευκρινίστηκε, το οποίο θα είναι έτοιμο σε 1 με 1,5 χρόνο από σήμερα εντάσσεται στη στρατηγική της ενίσχυσης των συνδυασμένων μεταφορών και της δημιουργίας συνθηκών εξυπηρέτησης των μεγάλων παραγωγικών μονάδων της χώρας με το σιδηροδρομικό δίκτυο.

Η γραμμή, με κόστος 12 εκατ. ευρώ, θα είναι μήκους 10 χλμ. και θα συνδέει τα διυλιστήρια με τον Ισθμό της Κορίνθου και εν συνεχεία με τον βασικό σιδηροδρομικό άξονα.

Η υποδομή θα εξυπηρετεί 6 αγωγούς 4 καυσίμων, καθώς και 2 οπτικών ινών, (η μία για τις ανάγκες των βιομηχανιών της περιοχής και η άλλη για τις ανάγκες του ελληνικού Δημοσίου).

Ο αντιπρόεδρος της Motor Oil Ιωάννης Βαρδινογιάννης, αφού ευχαρίστησε του υπουργό Χρ. Σπίρτζη και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για τη γρήγορη έκβαση του ζητήματος, «μιας και πρόκειται», όπως είπε, «για αίτημα της διοίκησης πριν από τουλάχιστον 5-6 χρόνια και «υλοποιήθηκε σε χρόνο μηδέν» από την παρούσα διοίκηση του ΟΣΕ.

Για τα χρόνια της καθυστέρησης, ο αντιπρόεδρος της Motor Oil σχολίασε: «Η κρατική μηχανή διαχρονικά δεν βοηθάει, θα θέλαμε να το είχαμε κάνει πολλά χρόνια πίσω, δεν υπήρξε θετική ανταπόκριση».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρ. Σπίρτζης τόνισε πως η βασική αρχή της κυβέρνησης για τις υποδομές είναι να ενταχθούν τα έργα στις υπηρεσίες των παραγωγικών και κοινωνικών δυνάμεων και η εν λόγω συμφωνία με τη Μοtor Oil υπηρετεί αυτή την αρχή.

Πρόσθεσε πως πρόκειται για «σιδηροδρομική υποδομή ευρωπαϊκών υποδομών που θα εξυπηρετούνται όλες οι βιομηχανίες της περιοχής» επισημαίνοντας πως θα υπάρχουν πολλά θετικά αποτελέσματα για όλους, πολίτες και επιχειρήσεις.

Ευχαρίστησε τη διοίκηση για την πρωτοβουλία αυτή, «είναι παράδειγμα προς μίμηση» είπε και σημείωσε πως ενδέχεται να υπάρξει αντίστοιχη συνεργασία και στη Θεσσαλονίκη, όπου υπάρχουν υποδομές της Motor Oil.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

DW: Ιράν εναντίον Ισραήλ – Οι επιπτώσεις στην οικονομία

Πρεσβευτής Ισραήλ στην Αθήνα: Η Τουρκία παίζει καταστροφικό ρόλο στον πόλεμο με τη Χαμάς

Ηλεκτρικό ποδήλατο: Συνεχίζεται η επιδότηση για αγορά και στο «Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙΙ»

«Φουσκωμένοι» λογαριασμοί ρεύματος: Τι μπορούν να κάνουν οι καταναλωτές που διαφωνούν

Η Τουρκία στην «πυρηνική εποχή» – Ενεργοποιείται αντιδραστήρας που κατασκεύασαν Ρώσοι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr