Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πώς ένα fund «θησαύρισε» από το «μακελειό» στην Ιταλία

Πώς ένα fund «θησαύρισε» από το «μακελειό» στην Ιταλία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ημέρες… Ελλάδας ζει η Ιταλία μετά την αποτυχία των κομμάτων να σχηματίσουν κυβέρνηση συνασπισμού και –όπως και κατά την ελληνική κρίση, το απόγειο της για την ακρίβεια- υπάρχουν και τα funds που κερδίζουν ακριβώς από αυτή την αστάθεια.

Όπως μεταδίδει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, το fund Western Asset Management, από την Καλιφόρνια, που διαχειρίζεται πάγια αξίας 431 δισ. δολαρίων, σορτάρει ιταλικά ομόλογα από την περασμένη εβδομάδα, και έχει «επωφεληθεί από το μακελειό».

Όπως δηλώνει στο πρακτορείο ο επικεφαλής του fund, Γκόρντον Μπράουν (Gordon Brown), η Ιταλία θα παραμείνει τελικά στην Ευρωζώνη.

Ωστόσο, το ενδιάμεσο διάστημα αποδεικνύεται κερδοφόρο για το fund.

«Στο τέλος, θεωρούμε ότι η Ιταλία θα παραμείνει στο μπλοκ της Ευρωζώνης, οι αποδόσεις θα αποκλιμακωθούν σε πιο λογικό επίπεδο, αλλά σε ένα που να αντανακλά το συνεχιζόμενο premium πολιτικού κινδύνου», αναφέρει ο Brown.

«Είναι μια πολύ δυσλειτουργική αγορά, με φρικτή ρευστότητα και μία αγορά που αντιδρά σε ένα υποθετικό συστημικό σοκ που τελικά πιστεύουμε πως δεν θα επαληθευτεί».

Το fund Western Asset άρχισε να αγοράζει τίτλους από το ιταλικό χρέος το 2012, όταν ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι (Mario Draghi) δεσμεύτηκε να ενισχύσει το κοινό νόμισμα, εξηγεί ο Μπράουν.

Οι αποδόσεις στους 10ετείς ιταλικούς τίτλους εκτροχιάστηκαν κατά περίπου 70 μονάδες βάσης από την Παρασκευή, όταν τα πολιτικά κόμματα απέτυχαν να σχηματίσουν κυβέρνηση και άνοιξε το ενδεχόμενο νέων εκλογών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Βενετία: Με εισιτήριο 5 ευρώ η είσοδος στην πόλη για τους τουρίστες – Αντιδρούν οι κάτοικοι

Οι αγορές σταθμίζουν τον κίνδυνο των αντιποίνων μετά τα χτυπήματα του Ιράν στο Ισραήλ

Ρομπέρτο Καβάλι: Πέθανε ο διάσημος σχεδιαστής μόδας σε ηλικία 83 ετών

Ο Νίκος Δένδιας παρουσία του Λουίτζι Ντι Μάιο έστειλε μήνυμα στην Άγκυρα για το πώς λύνουν τις διαφορές τους οι πολιτισμένες χώρες

Έφτιαξαν fake βίντεο πορνό με τη Μελόνι – Στη Δικαιοσύνη η πρωθυπουργός της Ιταλίας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr