Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΝΥΤ: Η Γερμανία μειώνει το όριο συνταξιοδότησης ενώ βυθίζει το Νότο

ΝΥΤ: Η Γερμανία μειώνει το όριο συνταξιοδότησης ενώ βυθίζει το Νότο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αντικείμενο έντονης κριτικής γίνεται από τους New York Times η απόφαση του Βερολίνου να χαλαρώσει τα αυστηρά όρια συνταξιοδότησης, καθώς πλέον ορισμένοι εργαζόμενοι στη Γερμανία θα μπορέσουν να βγουν πρόωρα στη σύνταξη στα 63.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της αμερικανικής εφημερίδας η Άνγκελα Μέρκελ αναγκάστηκε να αλλάξει το νόμο που είχε τεθεί σε ισχύ από το 2007 κατόπιν πιέσεων των σοσιαλδημοκρατών κυβερνητικών της εταίρων.

Ο νέος νόμος, που ισχύει από σήμερα, επιτρέπει σε όποιον έχει εισφορές επί τουλάχιστον 45 χρόνια να συνταξιοδοτείται στα 63.

Στο δημοσίευμα επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, ότι «με εκτιμώμενο αριθμό περίπου 6.000 Γερμανών εργαζομένων να έχουν αιτηθεί πρόωρης σύνταξης, η κίνηση αυτή της γερμανικής κυβέρνησης έχει επικριθεί έντονα, καθώς η χώρα αντιμετωπίζει πρόβλημα της γήρανσης του πληθυσμού, αλλά και συνεχώς μειούμενης εργατικής δύναμης, την ίδια στιγμή που προωθεί μέτρα λιτότητας για τους σκληρά δοκιμαζόμενους Ευρωπαίους γείτονές της».

Παράλληλα το δημοσίευμα των NYT επισημαίνει τις αντιφάσεις που προκύπτουν από την πολιτική που επιβάλλει η Γερμανία στις χώρες του Νότου και συγκεκριμένα και στην Ελλάδα, την ώρα που για τους Γερμανούς εργαζομένους προβαίνει σε τέτοιες χαριστικές ρυθμίσεις.

Στην ανταπόκριση γίνεται αναφορά στην Ελλάδα, σημειώνοντας, ότι η χώρα, όπως και η Ιταλία, «εισήγαγαν αλλαγές στο σύστημα συνταξιοδότησης την τελευταία τριετία που προβλέπουν τη σταδιακή αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης για άνδρες και γυναίκες στα 67 έτη, εντός της επόμενης δεκαετίας».

Επίσης, υπογραμμίζεται, ότι «χώρες, όπως η Ελλάδα, δέχτηκαν πιέσεις για να προβούν σε μέτρα με στόχο τη μείωση του εργατικού κόστους».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Γερμανός στρατιώτης ήταν μυστικός πράκτορας της Ρωσίας

Η Γερμανία δεν αναγνωρίζει ως νόμιμη την επανεκλογή Πούτιν

Υπ. Παιδείας Γερμανίας: Τα σχολεία έχουν την ευθύνη να προετοιμάσουν τους μαθητές και για ενδεχόμενο πολέμου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr