ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ντόναλντ Τραμπ, Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ,


















































Φωτόπουλος κατά Παναγόπουλου: «Με τη συμβιβασμένη στάση του λειτουργούσε υπέρ της εργοδοσίας»
Η Ουάσιγκτον επιβάλλει κυρώσεις «επιπέδου τρομοκρατίας» στη Φραντσέσκα Αλμπανέζε και σε δικαστές του ΔΠΔ
Τα πάνω-κάτω του χρυσού - Οι Αιγύπτιοι στράφηκαν σε ράβδους χρυσού και χρυσά νομίσματα
Ο Νίκος Δένδιας στην Ινδία: Η αρχαία Ελλάδα οικοδομεί τον διάδρομο με την αρχαία Ινδία - Τα αρχαία έθνη ξέρουν
Τουρκία: Συνελήφθησαν δύο άτομα με την κατηγορία της κατασκοπείας υπέρ του Ισραήλ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Συνέχεια στην κριτική εις βάρος της κεντρικής τράπεζας έδωσε ο Ντόναλντ Τραμπ, χαρακτηρίζοντας τη Federal Reserve (Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ) ως τη «μεγαλύτερη απειλή» του.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox Business Network, ο Αμερικανός πρόεδρος τάχθηκε εναντίον της πολιτικής αύξησης των επιτοκίων και εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τον επικεφαλής της Fed, Τζερόμ Πάουελ.
«Η μεγαλύτερή μου απειλή είναι η Fed» επεσήμανε χαρακτηριστικά, διευκρινίζοντας πάντως, ότι ο ίδιος σέβεται την ανεξαρτησία της κεντρικής τράπεζας.
Παρ’ όλα αυτά, δεν έχασε την ευκαιρία να δηλώσει ότι «δεν είμαι ευχαριστημένος μ’ αυτό που κάνει».
Σημειώνεται ότι η κεντρική τράπεζα προγραμματίζει ακόμη έναν γύρο αύξησης τον προσεχή Δεκέμβριο, παραμένοντας πιστή στο σχέδιο ομαλοποίηση της νομισματικής πολιτικής και άρσης των έκτακτων μέτρων στήριξης.
Η συγκεκριμένη στρατηγική βέβαια, την προηγούμενη εβδομάδα προκάλεσε κύμα ανησυχιών στη Wall Street, η οποία αποτυπώθηκε με μαζικές πωλήσεις στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.























































