Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Γερμανία θερίζει ό,τι έσπειρε – «Βουτιά» στις βιομηχανικές εξαγωγές

Η Γερμανία θερίζει ό,τι έσπειρε – «Βουτιά» στις βιομηχανικές εξαγωγές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γερμανία, Ευρωζώνη,

Πυκνώνουν τα σύννεφα πάνω από τη γερμανική οικονομία. Οι βιομηχανικές παραγγελίες, το άλλοτε ισχυρό χαρτί για την μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, κατέγραψαν τον Φεβρουάριο τη μεγαλύτερη πτώση εδώ και περισσότερο από δύο χρόνια.

Για «ζοφερά στοιχεία», που εντείνουν συνολικά τις ανησυχίες για την πορεία της Ευρωζώνης, κάνουν λόγο αναλυτές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, οι παραγγελίες βιομηχανικών γερμανικών αγαθών έκαναν βουτιά 4,2% τον Φεβρουάριο, ύστερα από πτώση 2,1% τον Ιανουάριο.

Ήταν η χειρότερη επίδοση από τον Ιανουάριο του 2017, η οποία και ήρθε κόντρα στις προβλέψεις των ειδικών για οριακή άνοδο της τάξης του 0,3%.

«Τα ζοφερά στοιχεία αποκαλύπτουν ότι η γερμανική βιομηχανία εξακολουθεί να υποφέρει από την αβεβαιότητα του Brexit και τις παγκόσμιες ανησυχίες» σχολίασε στο Reuters η Κάρστεν Μπρζέσκι της ING.

H γερμανική οικονομία απέφυγε μετά βίας την ύφεση το δεύτερο εξάμηνο του 2018 και όπως αποκαλύπτουν τα στοιχεία έχει κάνει ένα πολύ αδύναμο ξεκίνημα φέτος.

«Τους επόμενους μήνες αναμένεται να συνεχίσει να είναι υποτονική η βιομηχανία, κυρίως εξαιτίας της απουσίας ζήτησης από το εξωτερικό» προειδοποίησε το υπουργείο οικονομικών στην ανακοίνωσή τους.

Τα επιμέρνους στοιχεία αποκάλυψαν ότι οι παραγγελίες από το εξωτερικό συρρικνώθηκαν 6% τον Φεβρουάριο, με εκείνες από άλλα μέλη της Ευρωζώνης να καταγράφουν πτώση 2,9% και εκείνες από τρίτες χώρες να βυθίζονται 7,9%.

Τα κορυφαία γερμανικά ινστιτούτα έχουν υποβαθμίσει τις εκτιμήσεις τους για τους ρυθμούς ανάπτυξης της γερμανικής οικονομίας στο 0,8% από 1,9% σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters. Oι προβλέψεις θα παρουσιαστούν επισήμως αργότερα μέσα στην ημέρα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Γερμανός στρατιώτης ήταν μυστικός πράκτορας της Ρωσίας

Η Γερμανία δεν αναγνωρίζει ως νόμιμη την επανεκλογή Πούτιν

Υπ. Παιδείας Γερμανίας: Τα σχολεία έχουν την ευθύνη να προετοιμάσουν τους μαθητές και για ενδεχόμενο πολέμου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr