Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Καμπανάκι Λεμέρ: Το ευρώ απειλείται περισσότερο από ποτέ

Καμπανάκι Λεμέρ: Το ευρώ απειλείται περισσότερο από ποτέ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το ευρώ απειλείται σήμερα περισσότερο από ποτέ, λόγω του κινδύνου να ξεσπάσει μια οικονομική κρίση από τους εμπορικούς πολέμους, αλλά και των Ευρωπαίων ηγετών που θέλουν το τέλος του, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ.

«Υπάρχουν αυτοί που θεωρούν, όπως και εγώ, ότι το ευρώ απειλείται πλέον. Ποτέ δεν είχε απειληθεί τόσο», δήλωσε ο Λεμέρ, μιλώντας σε δημοσιογράφους του διπλωματικού ρεπορτάζ, αναφερόμενος επίσης στον «κίνδυνο υπερτίμησης των στοιχείων ενεργητικού και επιστροφής μιας χρηματοπιστωτικής κρίσης».

«Ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης και αρχηγός της ακροδεξιάς Λέγκα στην Ιταλία Ματέο Σαλβίνι υποστηρίζεται από την κα Λε Πεν, από άλλους ριζοσπάστες συντηρητικούς στην Ευρώπη και ως εκ τούτου αυτοί κάνουν μια επιλογή που διακρίνεται για την σαφήνειά της, η οποία είναι αυτή της εξαφάνισης του ευρώ και της επιστροφής στα εθνικά νομίσματα», σημείωσε ο Λεμέρ μερικές ημέρες πριν από τις Ευρωεκλογές, στις οποίες ενδέχεται να δοθεί μια ώθηση στους εθνικιστές της ακροδεξιάς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις.

Το ευρώ απειλείται επίσης από «μια οικονομική κρίση, την οποία βλέπουμε να προκαλείται με τους εμπορικούς πολέμους ανάμεσα στην Κίνα και τις ΗΠΑ», σύμφωνα με τον Γάλλο υπουργό.

Η σινοαμερικανική εμπορική σύγκρουση εισήλθε σε μια νέα φάση την περασμένη εβδομάδα με τους εμπορικούς περιορισμούς που επέβαλαν οι ΗΠΑ στον δεύτερο μεγαλύτερο κατασκευαστή κινητών τηλεφώνων στον κόσμο, την κινεζική εταιρεία Huawei.

Τέλος το ευρώ, το οποίο γιορτάζει φέτος 20 χρόνια ύπαρξης, απειλείται από «τον κίνδυνο υπερτίμησης των στοιχείων ενεργητικού και την επιστροφή μιας χρηματοπιστωτικής κρίσης», την ώρα που η ευρωζώνη παρουσιάζει μια ασθενή ανάπτυξη σε σύγκριση με τις ΗΠΑ μετά την έξοδό της από την χρηματοπιστωτική κρίση που την υπονόμευε από το 2008.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μακρόν: «Ίσως χρειαστεί στρατός στην Ουκρανία» – «Μεσαίου μεγέθους δύναμη η Ρωσία»

Οι γυναίκες στην ΕΕ ζουν 5,4 χρόνια περισσότερο από τους άνδρες – Τι ισχύει για την Ελλάδα

Ο Μακρόν άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αποστολής στρατευμάτων στην Ουκρανία

Δημοσκόπηση: Το 61% των Γάλλων θεωρεί τον Πούτιν απειλή για την ασφάλεια της χώρας

Φον ντερ Λάιεν: Στο Κάιρο στις 17 Μαρτίου μαζί με Μητσοτάκη, Μελόνι και Ντε Κροο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr