ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































«Ελπίδα για τη Δημοκρατία»: Σφοδρή επίθεση Αυγερινού κατά Καρυστιανού και Γρατσία
Η ΕΛ.Α.Σ. είχε προειδοποιήσει για τη συμμαχία Τουρκίας-Σαουδικής Αραβίας-Πακιστάν - Ο Μητσοτάκης έμεινε με τους Patriot στο... χέρι
Σέρρες: Νεκροί μητέρα και γιος σε φρικτό τροχαίο - Οι πρώτες εκτιμήσεις πραγματογνώμονα
Μετωπική σύγκρουση Ιταλίας-Ισπανίας για την αναστολή της Σένγκεν - Σκληρές δηλώσεις και απειλές
Η CIA συγκρότησε μυστικά ειδική ομάδα για την άσκηση πιέσεων με στόχο την αλλαγή καθεστώτος στην Κούβα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Η ευρωζώνη συνεχίζει να κινδυνεύει από κρίσεις χρέους σε μεμονωμένες χώρες, προειδοποίησε την Παρασκευή 14/6 ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Πολ Τόμσεν.
«Τα ρίσκα για τη σταθερότητα της ευρωζώνης από σοκ σε μεμονωμένες χώρες, ρίσκα τα οποία εκδηλώθηκαν με τόσο βίαιο τρόπο στην κρίση χρέους της ευρωζώνης, παραμένουν εξαιρετικά σοβαρά» ανέφερε ο Τόμσεν την Παρασκευή σε ομιλία του στο LSE.
Όπως μεταδίδει το Reuters, ο ίδιος τόνισε ότι κάποιες χώρες συνεχίζουν να είναι αντιμέτωπες με χαμηλή δυνητική ανάπτυξη και υψηλή διαρθρωτική ανεργία επειδή δεν έκαναν μεταρρυθμίσεις και δεν εκμεταλλεύτηκαν την περίοδο της ισχυρής ανάπτυξης για να μειώσουν το χρέους.
«Σε ορισμένες περιπτώσεις, η δημοσιονομική πολιτική τα τελευταία δύο χρόνια είναι ουσιαστικά προ-κυκλική» πρόσθεσε.
«Ως εκ τούτου, έχουν μείνει με μικρότερο δημοσιονομικό περιθώριο για να αντιμετωπίσουν εγχώρια σοκ, με ένα επακόλουθο μεγαλύτερο μελλοντικό ρίσκο ενός σοκ που θα τους αναγκάσει σε προ-κυκλική σύσφιξη» επισήμανε.























































