Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μπλόκο Μέρκελ σε τρίτο πακέτο βοήθειας πριν τις ευρωεκλογές

Μπλόκο Μέρκελ σε τρίτο πακέτο βοήθειας πριν τις ευρωεκλογές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Για «μπλόκο» της Γερμανίδας καγκελαρίου στα σχέδια του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, για τρίτο πακέτο «βοήθειας» προς την Ελλάδα, τουλάχιστον πριν από τις ευρωεκλογές, κάνει λόγο δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού «Spiegel».

Το γερμανικό περιοδικό επισημαίνει ότι η Άνγκελα Μέρκελ φοβάται τις αντιδράσεις στο εσωτερικό της χώρας της, αλλά και το «ευρωσκεπτικιστικό» κόμμα AfD, το οποίο αποτελείται από διανοούμενους και προσωπικότητες. Υπενθυμίζεται ότι το AfD, είχε κατέλθει και στις εθνικές εκλογές και για ελάχιστες ψήφους δεν «έπιασε» το 5%, όριο εισόδου στη γερμανική Μπούντεσταγκ.

Σύμφωνα με το Spiegel, η Άνγκελα Μέρκελ , έχει διαμηνύσει προς την κυβέρνηση Σαμαρά ότι δεν μπορεί να περιμένει την ανακοίνωση ενός τέτοιου πακέτου «βοήθειας» πριν από τη διεξαγωγή των ευρωπαϊκών εκλογών. Από την άλλη πλευρά, το γερμανικό περιοδικό υπογραμμίζει ότι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, θέλησε να στείλει ένα «Μήνυμα αλληλεγγύης στην Ελλάδα και να καταστήσει σαφές πως η Αθήνα μπορούσε να περιμένει περαιτέρω υποστήριξη μετά τις εκλογές».

Το Spiegel, επισημαίνει ότι ο φόβος του Γερμανού υπουργού Οικονομικών είναι ότι αν δεν υποστηριχτεί τώρα η κυβέρνηση Σαμαρά, τότε ίσως εξασφαλιστούν ισχυρά ποσοστά στις εκλογές του Μαΐου για τα «ριζοσπαστικά κόμματα» στην Ελλάδα, εννοώντας ξεκάθαρα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το οποίο αντιμάχεται τις άγριες πολιτικές λιτότητας.

Στο ίδιο μήκος κύματος, το Spiegel, υπογραμμίζει ότι «Σε τέτοια περίπτωση, αρκετοί παρατηρητές θεωρούν πιθανό το τέλος της συγκυβέρνησης στην Ελλάδα», καθώς «Ο Σόιμπλε ανησυχεί πως θα αναζωπυρώσει εκ νέου την κρίση στην ευρωζώνη». Μάλιστα το γερμανικό περιοδικό υποστηρίζει ότι δεν είναι η πρώτη φορά που διαφωνούν η Γερμανίδα καγκελάριος και ο υπουργός Οικονομικών, τονίζοντας ότι η Άνγκελα Μέρκελ είχε επιδιώξει την εμπλοκή του ΔΝΤ στην Ευρώπη, ενώ ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επέμενε σε ευρωπαϊκή «λύση».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Σταϊνμάγερ στην Τουρκία με πολιτική ατζέντα… και ντονέρ

DW: Γιατί (δεν) είχε δίκιο ο Σόιμπλε για την Ελλάδα

DW: Τα απομνημονεύματα του Σόιμπλε με 100 σελίδες για την ελληνική κρίση

«Παραιτήθηκε ο αντιπρόεδρος του Ελληνογερμανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου μετά από έρευνα του Spiegel»

Μέρκελ για θάνατο Ναβάλνι: «Φιμώθηκε με τρομακτικές μεθόδους»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr