ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ντ. Τραμπ προσπαθεί να συγκρατήσει τις τιμές πετρελαίου και προειδοποιεί με αντίποινα

Ο Ντ. Τραμπ προσπαθεί να συγκρατήσει τις τιμές πετρελαίου και προειδοποιεί με αντίποινα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε μία προσπάθεια να διασκεδάσει τους φόβους στην αγορά και να ανακόψει το άνευ προηγουμένου ράλι των τιμών, ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, άναψε το πράσινο φως για τη χρήση των στρατηγικών αποθεμάτων πετρελαίου της χώρας.

Παράλληλα όμως έστειλε το μήνυμα πως οι ΗΠΑ είναι έτοιμες για κάθε είδους «απάντηση» στον υπεύθυνο για την επίθεση το Σάββατο στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Aramco.

Και αυτό έρχεται να εντείνει τη νευρικότητα.

«Έπειτα από τις επιθέσεις στη Σαουδική Αραβία, που ενδεχομένως να έχουν επιπτώσεις στις τιμές του πετρελαίου, ενέκρινα τη χρήση στρατηγικών αποθεμάτων πετρελαίου, αν κριθεί αναγκαίο, και σε ποσότητα που πρόκειται να καθοριστεί ώστε να παραμείνουν οι αγορές επαρκώς εφοδιασμένες» έγραψε ο Τραμπ σε ανάρτησή του στο Twitter.

«Ενημέρωσα όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες να επισπεύσουν τις εγκρίσεις από πετρελαιαγωγούς, επί του παρόντος σε διαδικασία αδειοδοτήσεων στο Τέξας, και σε πολυάριθμες άλλες πολιτείες» συμπλήρωσε.

Σε άλλη ανάρτησή του διεμήνυσε:

«Υπάρχει λόγος να πιστεύουμε ότι γνωρίζουμε τον ένοχο.

»Είμαστε έτοιμοι και πάνοπλοι εάν η εκτίμηση επαληθευθεί, αλλά περιμένουμε να ακούσουμε από το Βασίλειο ποιοι πιστεύουν ότι ήταν η αιτία αυτής της επίθεσης και υπό ποιους όρους θα συνεχίσουμε!».

Είχε προηγηθεί ενημέρωση Αμερικανού αξιωματούχου σε δημοσιογράφους, σύμφωνα με την οποία υπάρχουν ενδείξεις πως πίσω από την επίθεση είναι το Ιράν.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, έδειξε επίσης την Τεχεράνη, τονίζοντας πως δεν υπάρχουν ενδείξεις πως η επίθεση προήλθε όντως από την Υεμένη, παρά την ανάληψη της ευθύνης από τους Χούτι.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Προειδοποίηση Τραμπ προς Ιράν για σοβαρές συνέπειες: «Ελέγχουμε πλήρως τα Στενά του Ορμούζ»

Ιράν: Κλειστά τα Στενά του Ορμούζ όσο οι ΗΠΑ δεν αποδέχονται τους όρους μας – Νέες απειλές Τραμπ

Οικολογική καταστροφή στις ακτές του Ιράν από πετρέλαιο ελληνικού τάνκερ

Η στρατηγική των πανεπιστημίων του Κατάρ: Ο ιδεολογικός πόλεμος εξασθενεί την αμερικανική ισχύ

Μάχη για την Τεχνητή Νοημοσύνη: Ο Σάντερς ζητά «φρένο» πριν να είναι αργά – Ο Ζάκερμπεργκ επενδύει 600 δισ. στην υπερνοημοσύνη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr