Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

DBRS: Ασθενής η ανάπτυξη στην Ευρωζώνη – Ποιοι κίνδυνοι ελλοχεύουν

DBRS: Ασθενής η ανάπτυξη στην Ευρωζώνη – Ποιοι κίνδυνοι ελλοχεύουν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η DBRS αναμένει ότι η ανάπτυξη της Ευρωζώνης θα παραμείνει ασθενής στο υπόλοιπο του 2019, με την επιβράδυνση να οφείλεται στην αδυναμία της βιομηχανίας και του παγκόσμιου εμπορίου.

Σημαντικοί παράγοντες που έχουν σταθμίσει τις εξαγωγές της Ευρωζώνης περιλαμβάνουν την αβεβαιότητα που σχετίζεται με την Brexit και την οικονομική επιβράδυνση της Κίνας.

Πρόσθετοι κίνδυνοι για τις προοπτικές εξαγωγής της Ευρωζώνης περιλαμβάνουν μια μη-συμφωνία Brexit και την επιβολή δασμών στις ΗΠΑ στην αυτοκινητοβιομηχανία της ΕΕ.

Όσον αφορά την η βιομηχανική παραγωγή της Ευρωζώνης επιδεινώθηκε περαιτέρω. Η συρρίκνωση της βιομηχανικής παραγωγής οφείλεται στη μείωση της γερμανικής παραγωγής, η οποία πλήττεται από την αδυναμία της παγκόσμιας αγοράς αυτοκινήτων, ιδίως της κινεζικής αγοράς.

Η βιομηχανική παραγωγή στην Ιταλία και στις Κάτω Χώρες συνεχίζει επίσης να μειώνεται. Ένας παράγοντας είναι η έκθεσή τους στη Γερμανία.

Πράγματι, τόσο η Γερμανία όσο και η Ιταλία αποτελούσαν κίνητρο για την ανάπτυξη της Ευρωζώνης το α’ εξάμηνο του 2019.

Οι χώρες με περιορισμένη έκθεση στο παγκόσμιο εμπόριο, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας και της Ισπανίας ή εκείνων που έχουν υιοθετήσει δημοσιονομικά κίνητρα, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας και των Κάτω Χωρών, παρουσίασαν καλύτερη απόδοση.

Όπως αναμενόταν, η ΕΚΤ χαλάρωσε τη στάση της όσον αφορά τη νομισματική πολιτική κατά την τελευταία συνεδρίαση πολιτικής της.

Σύμφωνα με την άποψη του DBRS, αυτή η χαλάρωση θα πρέπει να βοηθήσει την οικονομία της Ευρωζώνης , αλλά είναι απίθανο να οδηγήσει σε βραχυχρόνια ανάπτυξη, δεδομένης της συνεχιζόμενης εξωτερικής αβεβαιότητας.

Όσον αφορά το μέλλον, μια δυνητικά μεγαλύτερη δημοσιονομική επέκταση στην Ευρωζώνης μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνος για τις οικονομικές προοπτικές της Ευρωζώνης .

Για το Ηνωμένο Βασίλειο, η DBRS θεωρεί ότι η υποκείμενη εικόνα αντικατοπτρίζει τη συνεχιζόμενη αβεβαιότητα της Brexit σε συνδυασμό με ένα αδύναμο εξωτερικό περιβάλλον το οποίο θα εξακολουθήσει να ζυγίζει την αύξηση του ΑΕΠ του Ηνωμένου Βασιλείου για το υπόλοιπο του 2019.

Αντικατοπτρίζοντας τις αβεβαιότητες, η επιτροπή δήλωσε ότι η νομισματική απάντηση στο Brexit μπορεί να είναι προς οποιαδήποτε κατεύθυνση.

Επί του παρόντος, η χαλαρή νομισματική πολιτική, σε συνδυασμό με μια λιγότερο περιοριστική δημοσιονομική πολιτική, μπορεί να εμποδίσει την οικονομική ύφεση να υποχωρήσει σε τεχνική ύφεση, μολονότι ο κίνδυνος παραμένει.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αποκαλύπτονται τα ψέματα της προπαγάνδας Μητσοτάκη – Δεύτερη φτωχότερη στην ΕΕ η Ελλάδα

Ο Νίκος Δένδιας παρουσία του Λουίτζι Ντι Μάιο έστειλε μήνυμα στην Άγκυρα για το πώς λύνουν τις διαφορές τους οι πολιτισμένες χώρες

Μακρόν: «Ίσως χρειαστεί στρατός στην Ουκρανία» – «Μεσαίου μεγέθους δύναμη η Ρωσία»

Οι γυναίκες στην ΕΕ ζουν 5,4 χρόνια περισσότερο από τους άνδρες – Τι ισχύει για την Ελλάδα

Φον ντερ Λάιεν: Στο Κάιρο στις 17 Μαρτίου μαζί με Μητσοτάκη, Μελόνι και Ντε Κροο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr