Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Moody’s προειδοποιεί Ευρωζώνη: Ευάλωτη στο εντεινόμενο γεωπολιτικό ρίσκο

Η Moody’s προειδοποιεί Ευρωζώνη: Ευάλωτη στο εντεινόμενο γεωπολιτικό ρίσκο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μπορεί η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ, να εμφανίζεται αισιόδοξη για τις προοπτικές της Ευρωζώνης, όμως οι οίκοι αξιολόγησης δεν φαίνεται να συμμερίζονται την αισιοδοξία της ισχυράς κυρίας της ΕΚΤ.

Η Moody’s υποβάθμισε σε αρνητική από σταθερή την προοπτική της Ζώνης του Ευρώ, επικαλούμενη «επιδείνωση του διεθνούς περιβάλλοντος».

Σύμφωνα με τη Moody’s οι οικονομίες της Ευρωζώνης είναι ευάλωτες απέναντι στο εντεινόμενο γεωπολιτικό ρίσκο και στον κίνδυνο προστατευτισμού, με περιορισμένες δυνατότητες διαχείρισης των οικονομικών σοκ.

Η έκθεση του οίκου υπογραμμίζει το ρίσκο που συνεπάγεται η επένδυση στο χρέος των οικονομιών της Ζώνης του Ευρώ το 2020.

Ο πολιτικός κατακερματισμός σε πολλές χώρες αποτελεί τροχοπέδη στην εφαρμογή μεταρρυθμίσεων και πιθανότητα θα επιβραδύνει την αντίδραση απέναντι σε ενδογενή ή εξωγενή σοκ, την ώρα που οι μειοψηφικές και πολυκομματικές κυβερνήσεις συνασπισμού αποτελούν τη νέα κανονικότητα στις χώρες της περιοχής και οι πολιτικές αποκλίσεις ενισχύονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

«Η αρνητική προοπτική για την Ευρωζώνη αντικατοπτρίζει τα περιορισμένα “μαξιλάρια” που έχουν οι περισσότερες χώρες-μέλη ώστε να αντιδράσουν σε ενδεχόμενη επιδείνωση των διεθνών συνθηκών», επισημαίνει η Κάθριν Μιούλμπρόνερ, senior vice president της Moody’s.

«Η επιδείνωση των διεθνών συνθηκών θα επηρεάσει την ανάπτυξη των χωρών μελών το 2020 αν και η ανθεκτική εσωτερική ζήτηση, η χαλαρή νομισματική πολιτική και μέτρα δημοσιονομικής χαλάρωσης θα μετριάσουν τον αντίκτυπο», προσθέτει.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Moody’s: Διέψευσε τις προσδοκίες της κυβέρνησης και δεν «έδωσε» την επενδυτική βαθμίδα

Scope Ratings: Δεν προχώρησε σε αναβάθμιση, διατηρεί την αξιολόγηση ΒΒΒ– για την Ελλάδα

Ευρώ: 25 χρόνια επιτυχίας και γκρίνιας

Λαγκάρντ σε Χατζηδάκη: Όχι στον οριζόντιο περιορισμό της χρήσης μετρητών στην Ελλάδα

Πληθωρισμός: 2.9% στην ευρωζώνη αλλά 3,9% στην Ελλάδα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr