Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λαγκάρντ: Έκκληση στη Γερμανία για αναπτυξιακές πρωτοβουλίες στην Ευρώπη

Λαγκάρντ: Έκκληση στη Γερμανία για αναπτυξιακές πρωτοβουλίες στην Ευρώπη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ προέτρεψε τη Γερμανία να λάβει αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και να διαδραματίσει ρόλο κινητήρα στην «επίπονη», όπως την χαρακτήρισε, οικονομική ανάκαμψη της Ευρώπης.

Σε συνέντευξή της που μεταδόθηκε από την Ελβετική Ραδιοτηλεόραση (RTS), η κ. Λαγκάρντ απηύθυνε έμμεση έκκληση στην γερμανική κυβέρνηση για ανάληψη πρωτοβουλιών τόνωσης της οικονομίας της Ευρωζώνης, αρχικά μέσα από την παροχή μισθολογικών αυξήσεων εντός της χώρας.

«Αυτό που είναι, πιστεύω, πολύ σημαντικό για τη Γερμανία, είναι να συμμετέχει με εντατικό τρόπο στην κίνηση ανάκαμψης. Έχει τα μέσα για να το πράξει», τόνισε η επικεφαλής του ΔΝΤ, προσθέτοντας πως «διαπιστώνει κανείς ότι κατά τις μισθολογικές διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις συνδικαλιστικές οργανώσεις και τις εργοδοτικές οργανώσεις προέκυψαν περιθώρια ελιγμών. Πρέπει να ελπίζουμε ότι αυτή η κίνηση θα διευρυνθεί και θα επιτρέψει να δοθεί ώθηση στην ευρωπαϊκή ανάκαμψη».

Ερωτηθείσα από το RTS αναφορικά με τη σχέση ανάμεσα στη λιτότητα και την ανάκαμψη, η Λαγκάρντ απάντησε πως όντως «εφαρμόζεται πολλή λιτότητα».

Όπως σημείωσε, την προηγούμενη τριετίας είχαμε μια πολύ ισχυρή διαδικασία δημοσιονομικής σταθεροποίησης που «ευτυχώς» το 2014 και 2015 είναι πολύ πιο ασθενής. «Αυτή η ρύθμιση μας φαίνεται ικανοποιητική αυτή τη στιγμή. Δεν πρέπει να κάνουμε περισσότερα γι’ αυτό», τόνισε μεταξύ άλλων.

Το Σάββατο, ο υπουργός Οικονομίας Αρνό Μοντεμπούρ υποστήριξε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Λε Μοντ πως πρέπει «να υψώσουμε τον τόνο» έναντι της Γερμανίας, η οποία “έχει παγιδευτεί στην πολιτική της λιτότητας».

Ο Μοντεμπούρ πρόσθεσε πως η Γαλλία, όπου η ανάπτυξη καθυστερεί να έρθει, δεν μπορεί πλέον «να άγεται και να φέρεται».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αποκαλύπτονται τα ψέματα της προπαγάνδας Μητσοτάκη – Δεύτερη φτωχότερη στην ΕΕ η Ελλάδα

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Ο Νίκος Δένδιας παρουσία του Λουίτζι Ντι Μάιο έστειλε μήνυμα στην Άγκυρα για το πώς λύνουν τις διαφορές τους οι πολιτισμένες χώρες

Γερμανός στρατιώτης ήταν μυστικός πράκτορας της Ρωσίας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr