Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Υπό την εποπτεία της Κομισιόν η Ελλάδα και μετά το μνημόνιο

Υπό την εποπτεία της Κομισιόν η Ελλάδα και μετά το μνημόνιο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο διευθυντής του έγκυρου ινστιτούτου οικονομικών μελετών Bruegel, Γκούντραμ Βολφ, δηλώνει πως η Ελλάδα θα βρίσκεται υπό την εποπτεία της Κομισιόν και μετά την έξοδο από το μνημόνιο.

Ο ίδιος τάσσεται υπέρ της διοχέτευσης ευρωπαϊκών πόρων στην Ελλάδα προκειμένου να ενισχυθεί η ανάπτυξη, ενώ ζητά χαλάρωση της αυστηρής πολιτικής λιτότητας στην Ευρώπη.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Τα Νέα, ο Γκούντραμ Βολφ επισημαίνει για την Ελλάδα: «Αν δούμε τις προβλέψεις για την πορεία του ελληνικού χρέους και της βιωσιμότητάς του είναι ξεκάθαρο ότι οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για μείωση τα επόμενα χρόνια. Αλλά οι προβλέψεις για την πορεία του χρέους εξαρτώνται από την ανάπτυξη. Αν δεν υπάρχει ανάπτυξη, τότε η εικόνα δεν θα είναι θετική.

»Η Ελλάδα χωρίς δημοσιονομικό έλλειμμα μπορεί να εξέλθει του προγράμματος, αλλά η κατάσταση είναι πολύ εύθραυστη. Σε κάθε περίπτωση, και μετά την έξοδο από τα προγράμματα προσαρμογής η χώρα θα βρίσκεται υπό την εποπτεία της Κομισιόν».

Ο Βολφ επισημαίνει ότι η Ευρώπη χρειάζεται αλλαγή οικονομικής πολιτικής και καλεί τις κυβερνήσεις του πλουσιότερου ευρωπαϊκού Βορρά και κυρίως το Βερολίνο να «ξοδέψουν περισσότερα» και να προχωρήσουν αμέσως σε επενδύσεις προκειμένου να ενισχύσουν την ανάπτυξη της Ευρώπης.

Στην αντίθετη περίπτωση προειδοποιεί ότι η Ευρώπη δεν θα καταφέρει να απομακρύνει τον κίνδυνο του αποπληθωρισμού και της υψηλής ανεργίας, ενώ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο επανεμφάνισης της κρίσης. «Η αλλαγή πολιτικής δεν καθίσταται επείγουσα μόνο για πολιτικούς λόγους» υπογραμμίζει ο κ. Βολφ. «Είναι ορθή με οικονομικούς όρους».

Οι παροικούντες τις Βρυξέλλες γνωρίζουν ότι οι παρεμβάσεις των μελών του Bruegel, στο οποίο προεδρεύει ο πρώην επικεφαλής της ΕΚΤ Ζαν-Κλοντ Τρισέ, επηρεάζουν σημαντικά τους ευρωπαίους αξιωματούχους, ενώ ο Βολφ και οι συνεργάτες του απευθύνουν τακτικά προς την Κομισιόν προτάσεις και memos για τα καυτά ευρωπαϊκά ζητήματα.

Η διερεύνηση νέων προτάσεων και memo προς την Επιτροπή, αλλά και προβλέψεων για το μέλλον της Ευρώπης βρίσκονται αυτές τις ημέρες (4 και 5 Σεπτεμβρίου) στην ατζέντα του Bruegel.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

FOCUS: Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο η Ελλάδα για «ανεπαρκή» μέτρα για τις φυσικές καταστροφές

Φον ντερ Λάιεν: Στο Κάιρο στις 17 Μαρτίου μαζί με Μητσοτάκη, Μελόνι και Ντε Κροο

Εκπρόσωπος Κομισιόν: Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικά για να αποποιηθεί τις ευθύνες του

EURACTIV: Καμία προστασία για τις παράτυπες μετανάστριες στην οδηγία της ΕΕ για την έμφυλη βία

Νέο «ρεζιλίκι» για την κυβέρνηση Μητσοτάκη – Ένα βήμα πριν την παραπομπή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr