Ισλαμικό ΚράτοςΒόρεια ΜακεδονίαΑλβανίαΤουρκίαΚουρδιστάνΙσραήλΚύπροςΒαλκάνιαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Καταργούν 13ο και 14ο μισθό με επιχειρησιακές συμβάσεις

Καταργούν 13ο και 14ο μισθό με επιχειρησιακές συμβάσεις

Οι επιχειρήσεις ξεκινούν να υπογράφουν συμβάσεις με τους εκπροσώπους των εργαζομένων, οι οποίες περιλαμβάνουν «ρήτρα» για την αυτόματη κατάργηση του λεγόμενου 13ου και 14ου μισθού, δηλαδή των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα και του επιδόματος αδείας, εφόσον υπάρξει σχετική νομοθετική ρύθμιση.

Όπως αναφέρει η «Ημερησία», η πρώτη σύμβαση προβλέπει την καταβολή των δώρων εορτών «έως την τυχόν κατάργησή τους με νομοθετική διάταξη» και μάλιστα θα ισχύσει ακόμη και σε περίπτωση που μια νέα Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (της ΓΣΕΕ και των εργοδοτικών οργανώσεων) προβλέψει τη διατήρησή τους. Δηλαδή η επιχειρησιακή σύμβαση θα υπερισχύσει της ΕΓΣΣΕ και θα εφαρμοστεί ο νόμος.

Στη δεύτερη σύμβαση υπάρχει συμφωνία για καταβολή των μισθών και την καταβολή των δώρων και του επιδόματος αδείας έως το πρώτο τετράμηνο του 2016, καθώς όπως αναφέρεται μετά την 27/4/2016, για τα επιδόματα δώρου Χριστουγέννων, δώρου Πάσχα και επιδόματος αδείας θα ισχύει ό,τι ορίζεται από την ελληνική νομοθεσία.

Την ίδια ώρα, άλλες επιχειρησιακές συμβάσεις που έχουν υπογραφεί και βρίσκονται σε ισχύ επαναβεβαιώνουν την καταβολή των δώρων και του επιδόματος αδείας, ενώ μία σύμβαση ορίζει ότι σε περίπτωση κατάργησης, δια νόμου, των δώρων, αυτά θα ενσωματωθούν στους μισθούς.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πότε θα τεθούν σε ισχύ οι νέες συλλογικές συμβάσεις εργασίας

Έρχεται νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με επιδόματα, 13ο – 14ο μισθό και τριετίες

Σφοδρή επίθεση τραπεζικών στον Μητσοτάκη για τις κλαδικές συμβάσεις

Τσίπρας: Η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων αφορά όλη την Ευρώπη

Επανέρχονται οι συλλογικές συμβάσεις στο Δημόσιο από το 2018

Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr