Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σε δίκη έξι στελέχη της Standard & Poor’s για χειραγώγηση αγοράς

Σε δίκη έξι στελέχη της Standard & Poor’s για χειραγώγηση αγοράς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Standard & Poor's, Δικαιοσύνη, Ιταλία,

Σε δίκη παραπέμπονται έξι στελέχη του οίκου αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Standard & Poor’s κατόπιν σχετικού αιτήματος από τον εισαγγελέα του Τράνι της Κάτω Ιταλίας, με την κατηγορία της απόπειρας χειραγώγησης της αγοράς.

Ο Ιταλός εισαγγελέας τονίζει ότι το 2012, οι εν λόγω υπάλληλοι του Standard and Poor’s διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο για την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ιταλίας, χωρίς να συντρέχουν οι αιτίες.

Ο Ρουτζέρο στην αιτιολόγηση του αιτήματός του υποστηρίζει ότι η θέση του αποδεικνύεται από ένα μήνυμα το οποίο έστειλαν οι αναλυτές μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου την 13η Ιανουαρίου του 2012 και δείχνει, όπως υπογράμμισε, την προειλημμένη απόφασή τους να προχωρήσουν στην υποβάθμιση της Ιταλίας. Αντίγραφο του μηνύματος αυτού έχει κατασχεθεί από την δικαιοσύνη.

Ο Ιταλός εισαγγελέας τόνισε πως «ήδη από τον Αύγουστο του 2011 αναλυτές του οίκου, σε εμπιστευτικό μήνυμά τους μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προέβλεπαν τον σχηματισμό μιας κυβέρνησης τεχνοκρατών, αλλοιώνοντας με τον τρόπο αυτό τις μελλοντικές εκτιμήσεις του αξιόχρεου της ιταλικής οικονομίας.

Ο οίκος αξιολόγησης αποποιείται κάθε ευθύνη και οι εκπρόσωποί του τονίζουν ότι προχώρησαν σε μια απόλυτα αμερόληπτη αξιολόγηση της κατάστασης στην οποία βρισκόταν η οικονομία της Ιταλίας όταν έκαναν τις επίμαχες εισηγήσεις τους στον S&P.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Νίκος Δένδιας παρουσία του Λουίτζι Ντι Μάιο έστειλε μήνυμα στην Άγκυρα για το πώς λύνουν τις διαφορές τους οι πολιτισμένες χώρες

Έφτιαξαν fake βίντεο πορνό με τη Μελόνι – Στη Δικαιοσύνη η πρωθυπουργός της Ιταλίας

Σύροι κι Αφγανοί σχεδίαζαν χτυπήματα σε Εβραϊκούς και Ισραηλινούς στόχους στην Ευρώπη

Απειλές Χούτι κατά της Ιταλίας: «Αν ξανά αποτρέψουν επίθεσή μας, τα πλοία της θα κινδυνεύσουν»

Δημοσκόπηση-χαστούκι για κυβέρνηση Μητσοτάκη και Δικαιοσύνη: 8 στους 10 βλέπουν συγκάλυψη στα Τέμπη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr